Zo maak je van je koffiepauze een meditatiemoment

Apr 20, 2023
Als je me kent dan weet je dat ik gek ben op mijn ochtendkoffietje. Voor mij begint de dag pas echt nadat ik mijn latte met havermelk op heb :)
 
En je weet dan ook dat ik een voorstander ben van een simpel maar effectief ochtendritueel (klik hier om gratis mijn 10 minuten ochtendritueel te downloaden). Onlangs heb ik iets nieuws aan mijn ochtendritueel toegevoegd. 
 
Ik vind het namelijk heel fijn om 's ochtends te mediteren, maar er zijn ook altijd nog 1000 andere dingen te doen… inclusief koffie drinken :) Dus ik dacht: laat ik het aangename met het nuttige combineren en van mijn koffiepauze een meditatie maken.
 
Want hoe mooi zou het zijn als ik mijn ochtendkoffie zou kunnen gebruiken om meer te doen dan me alleen maar wakker te maken? Wat als ik het zou kunnen gebruiken om me te helpen ontspannen en mediteren?
 
Ja dat lees je goed, je kunt je ochtendkoffie gebruiken als een manier om mindfulness en meditatie te oefenen. Het is namelijk...
Verder lezen...

Instant geluk met dit hartverwarmende drankje

Mar 07, 2023
Gisteren ging ik met een vriendin wat drinken en omdat ik 's middags geen koffie drink bestelde ik een 'gezonde' Chai latte. Maar die was zo mierzoet dat ik thuis even heb opgezocht wat er allemaal in zo'n kant-en-klaar mixdrankje zit. Hier komt het, niet schrikken: Suiker, maltodextrine, kokosnootolie, zwarte thee 4%, smaken, MILK-eiwit, antioxidant: E340, emulgator: E471, E322 (SOY lecithine), antiklontermiddel: E341. Eeeeeeh, wat?! 
 
En dan te bedenken dat dit vaak wordt aangeprezen als gezond alternatief voor koffie. Zo zie je maar; altijd eerst goed de bijsluiter lezen voordat je iets koopt. Of nog beter: koop het niet kant-en-klaar maak het gewoon zelf. Dan weet je precies wat erin zit en dat is ook nog een stuk goedkoper. Lees snel door voor mijn recept voor gouden melk en waarom het zo goed voor je is. 
 
Elke keer als ik een kopje gouden melk voor mezelf maak dan heb ik een klein geluksmomentje. Het voelt zo lekker om goed voor mezelf te...
Verder lezen...

Goede voornemens? Zo houd jij ze dit jaar wél vol!

Jan 01, 2023

En toen was het alweer 2023. Heb jij je -net als 90% van de bevolking- voorgenomen om het dit jaar echt anders te gaan doen? Gezonder eten, stoppen met roken, minder alcohol drinken, meer bewegen, afvallen, je minder druk maken om dingen, meer tijd aan jezelf/familie/vrienden besteden, duurzamer leven, een nieuwe baan, eindelijk gaan mediteren..?

 

Nieuw jaar, nieuwe kansen

Een nieuw jaar betekent automatisch een nieuwe, frisse start. Een kans om opnieuw te beginnen en de versie van jezelf te worden die al wel een hele tijd in je hoofd zit, maar er nog niet helemaal uitkomt. Of dat nou een fittere, gezondere of gelukkiger versie (of allemaal) is, dit is het moment om vol goede moed aan nieuwe gezonde gewoontes te gaan werken! Klinkt mooi, of niet?

De werkelijkheid is helaas alleen wat anders. Uit onderzoek blijkt dat van iedereen die goede voornemens maakt slechts 5-10% die goede voornemens ook echt volhoudt. Misschien herken je dit...

Verder lezen...

Volg jij jouw hart?

Nov 04, 2022
In deze mail vroeg ik laatst: Wat zou jij doen als je al het geld en alle tijd van de wereld had? En daar kreeg ik een heleboel mooie, ontroerende antwoorden op. 
 
Vandaag wil ik graag mijn droom met je te delen. En hoewel het best kwetsbaar voelt, doe ik het toch…
 
Een paar jaar geleden ben ik -hoe spannend ik het ook vond- mijn hart gaan volgen. Ik droom er namelijk van om anderen te helpen hun Dharma, hun levensdoel te vinden. Met als doel dat jij, ik en de planeet er beter van worden. 
 
Daarom was ik ook zo blij toen ik Ayurveda ontdekte. Want dit is precies wat de Ayurveda ons al duizenden jaren leert.
 
 

Alles is met elkaar verbonden

Bewust worden van wat bepaald voedsel met je doet.
Bewust worden van wat jouw leefstijl voor je doet.
Bewust worden van jouw rol in het grote geheel. 
Want alles is met elkaar verbonden.
 
In de afgelopen jaren dat ik mijn blog schreef, masterclasses gaf en met tienduizenden mensen...
Verder lezen...

Wat is jouw WHY?

Oct 18, 2022
Wat zou jij doen als je al het geld en alle tijd van de wereld had?
Als alles mogelijk zou zijn en er geen belemmeringen zouden zijn, wat zou je dan doen? 
Heb je hier wel eens over nagedacht? 
 
> Zou je je full-time wijden aan het ouderschap?
> Zou je eindelijk je baan opzeggen en iets gaan doen dat er toe doet?
> Zou je de hele dag een beetje mijmeren en boeken lezen?

Heel veel mensen denken hier nooit over na. Maar iedereen heeft hier een keuze in, ook jij. Weten wat je het allerliefste zou willen doen is heel bepalend voor hoe je je leven inricht.

Niet weten wat je wil is ook heel bepalend voor de loop van je leven. Vaak doe je dan maar wat, of wat je denkt dat er van je verwacht wordt. En niet wat bij jou past.

 

Is dit alles?

Ik heb heel lang maar wat aangemodderd. Ik deed wat er op mijn pad kwam. Best wel met plezier hoor. Maar op een gegeven moment hoorde ik steeds vaker dit liedje van Doe Maar in mijn hoofd: “Is dit...

Verder lezen...

Lekker in je vel met dit Ayurvedische ochtendritueel voor de herfst

Sep 28, 2022

Ik werd vanochtend wakker met een enorme drang om mijn huis gezellig te maken en op te ruimen. Doordat ik de afgelopen weken met een gebroken enkel noodgedwongen met mijn voet omhoog heb gezeten, was ons huis nogal een rommeltje geworden (en dat is een nog understatement). 

Ik ergerde me al weken aan de stapels kleren, speelgoed en kranten die alleen maar hoger werden en mijn uitzicht belemmerden. Gelukkig mag ik sinds deze week weer lopen en ik maakte meteen gebruik van de kans om te gaan opruimen (herkenbaar?). Lekker oude ballast die me niet meer dient overboord gooien. 

Naar binnen keren en loslaten

Zoals ik in mijn vorige blog al schreef, is de herfst dé tijd om naar binnen te keren en los te laten (en dus ook op te ruimen). Want als de dagen korter worden trekken we ons intuïtief meer terug en zijn we van nature geneigd om het thuis wat warmer en gezelliger te maken met kaarsjes, kussens en dekens.

Na een drukke zomer mogen we weer lekker vertragen en...

Verder lezen...

Herfst equinox: Zo bereid jij je optimaal voor op de winter 🍁

Sep 23, 2022

Vandaag is de herfst equinox, de dag dat de zon precies loodrecht boven de evenaar staat. De zomer is nu officieel ten einde en het najaar is officieel begonnen.

Het einde van de zomer is voor mij altijd het perfecte moment om de balans op te maken. De energie van de herfst helpt me daarbij.

De herfst is namelijk het seizoen van loslaten en terugtrekken. De uitbundige energie van de zomer met zijn borrels en BBQ's wordt nu rustiger en keert zich naar binnen. Dat voel je aan alles; de dagen worden korter en ik heb meer behoefte om lekker thuis te zijn om me met een goed boek om de bank te nestelen. En je ziet het ook terug in de natuur; de bomen stoppen met groeien en verliezen hun blaadjes. De natuur keert zich letterlijk naar binnen.

Dit natuurlijke proces van loslaten en naar binnen keren herhaalt zich elk jaar weer. De sappen in de boom trekken zich terug zodat de boom weer energie kan opdoen voor de volgende levenscyclus in het nieuwe jaar. Want alleen dan is...

Verder lezen...

Eet dit voor meer energie in de herfst

Sep 14, 2022
Lag ik vorige week -met mijn gebroken enkel- nog te puffen en te zweten op bed, opeens merk ik dat de ochtenden een stuk koeler zijn en de avonden alweer langer worden (hallo Netflix! ;)). 
 
Na een zomer die maar niet op leek te houden is de herfst nu dan toch begonnen. En een verandering van seizoen betekent ook een verandering van energie.
 
De bruisende energie van de zomer met feestjes, vakanties en BBQ's verandert langzaam in een meer ingetogen energie waarin we letterlijk en figuurlijk meer naar binnen keren. Ik merk dat ik weer zin heb om mijn huis gezellig te maken, weer (meer) gezond ga koken en minder behoefte heb om er op uit te gaan.
 
De overgang van zomer naar herfst veroorzaakt ook een verschuiving in je lichaam. Zo kan je spijsvertering wat grilliger worden, wat je merkt aan een opgeblazen gevoel of constipatie. Kan je je wat verstrooid voelen, slechter gaan slapen of een droge huid krijgen*.
 
Dit komt omdat Vata (het lucht-element) in de...
Verder lezen...

Drie redenen waarom je géén honing in je muntthee moet doen

Jul 26, 2022
Ik drink in de zomer liters muntthee en -water. En ik vertel natuurlijk niks nieuws als ik zeg dat je voldoende moet drinken als het warm is. (Hoeveel dat precies is verschilt alleen wel per persoon. Hete Pitta's moeten het meeste drinken van de energietypes en Kapha's moeten juist uitkijken dat ze niet té veel drinken.)
 
Maar dat je voldoende moet drinken staat vast. Als je dan ook nog een takje munt in je water of thee doet, ben je helemaal goed bezig en sla je meteen 2 vliegen in 1 klap. Want munt werkt namelijk verkoelend.
 
En gelukkig kan je muntthee -net als gemberthee, die andere Ayurvedische gouwe ouwe- inmiddels overal bestellen. Alleen zo jammer dat je er altijd zo'n zakje of knijpfles met honing bijkrijgt. 
 
Want honing is lang niet zo gezond als je misschien wel denkt. In dit blog geef ik je 3 redenen vanuit de Ayurvedische voedingsleer waarom je geen honing in je thee zou moeten doen. 
 
 

Reden #1: Honing = suiker

...
Verder lezen...

Dé tip om vakantiekilo's te voorkomen. Geen dieet, hype of hack nodig!

Jul 05, 2022

Naast mijn laptop ligt een grote stapel campertijdschriften want morgen gaan we onze camper ophalen! Dit is iets wat we al heel lang wilden en binnenkort gaan we dan toch echt met onze eigen camper op vakantie. Zo'n zin in!

In plaats van urenlang de zomeredities van vrouwenbladen door te spitten op zoek naar de perfecte bikini, blader ik nu dus door campermagazines op zoek naar het antwoord op de vraag hoe zwaar je een camper mag beladen en hoe je voorkomt dat je met hoofdpijn wakker wordt (tip: slaap niet met je hoofd naar beneden ;))

Vroeger kon ik uren door magazines bladeren, maar ik lees nu al jaren bijna geen bladen meer. De belangrijkste reden hiervoor is dat ik een verstoord beeld kreeg van mezelf en van mijn lichaam en ontevreden werd over mezelf.

 

Bad hair day, puistjes of cellulitis

In de bladen heeft nooit iemand een bad hair day, puistjes of cellulitis op z'n bovenbenen (en ik wel) en word je overspoeld met reclame voor het nieuwste smeerseltje, de...

Verder lezen...
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Close

50% Complete

Blijf op de hoogte!

Sluit je aan bij mijn meer dan 21.000 volgers en meld je hier aan voor gratis tips & tricks, recepten, inspiratie, motivatie en nog veel meer leuke verrassingen.