Volg jij jouw hart?

Nov 04, 2022
In deze mail vroeg ik laatst: Wat zou jij doen als je al het geld en alle tijd van de wereld had? En daar kreeg ik een heleboel mooie, ontroerende antwoorden op. 
 
Vandaag wil ik graag mijn droom met je te delen. En hoewel het best kwetsbaar voelt, doe ik het toch…
 
Een paar jaar geleden ben ik -hoe spannend ik het ook vond- mijn hart gaan volgen. Ik droom er namelijk van om anderen te helpen hun Dharma, hun levensdoel te vinden. Met als doel dat jij, ik en de planeet er beter van worden. 
 
Daarom was ik ook zo blij toen ik Ayurveda ontdekte. Want dit is precies wat de Ayurveda ons al duizenden jaren leert.
 
 

Alles is met elkaar verbonden

Bewust worden van wat bepaald voedsel met je doet.
Bewust worden van wat jouw leefstijl voor je doet.
Bewust worden van jouw rol in het grote geheel. 
Want alles is met elkaar verbonden.
 
In de afgelopen jaren dat ik mijn blog schreef, masterclasses gaf en met tienduizenden mensen mijn kennis over Ayurveda deelde, ben ik er achter gekomen dat de dosha's niet alleen maar over lichamelijke gezondheid gaan.
 
Natuurlijk helpt deze eeuwenoude kennis bij het begrijpen van hoe je lichaam en geest werken. En wat je moet eten voor meer energie. Wat je moet doen om je hormonen weer in evenwicht te brengen. Hoe je een gezond gewicht behaalt. En hoe je je humeur verbetert.
 
Maar het gaat nog veel dieper dan dat.. jouw dosha ontdekken helpt je jouw dharma te begrijpen, jouw levensdoel of zielsmissie, dé reden waarom je hier bent en wat jij hier te doen hebt.
 
 

Lichaam, geest én ziel

Dit is wat ik de afgelopen jaren dankzij Ayurveda ontdekte: we bestaan niet alleen uit een lichaam en een geest, maar ook uit een ziel. Sterker nog: we zijn een ziel en we hebben een lichaam en een geest. Jouw ziel is wie je bent, je lichaam is je voertuig en je geest is je besturingssysteem.
 
Jouw ziel is hier op aarde met een doel. Dit is jouw dharma, jouw levensdoel, jouw zielsmissie, jouw unieke soul's purpose. Jouw 'why'. De reden waarom je doet wat je doet en waarom je 's ochtends je bed uitkomt.
 
De Ayurveda weet al duizenden jaren dat er een direct verband is tussen jouw ziel en jouw gezondheid en welzijn. En de Westerse geneeskunde heeft sinds kort ook (eindelijk) voldoende statistisch bewijs verzameld om dit verband aan te tonen. Een duidelijk doel in het leven hebben zorgt ervoor dat je gezonder en gelukkiger bent.
 
 

Dharma zorgt voor een gezond en gelukkig leven

Wat is jouw levensdoel? Heb je daar wel eens over nagedacht?
 
Als je het (nog) niet weet, kijk dan eens goed naar jouw dosha. Jouw dharma bepaalt namelijk jouw dosha. Jouw unieke talenten, gaven, sterktes en zwaktes en zelf je fysieke lichaam is precies zo gemaakt als het moet zijn zodat jij jouw levensdoel kunt vervullen.
 
Jouw dharma geeft je lichaam de juiste vorm en structuur. En de exacte talenten en sterke punten die je nodig hebt om je doel te bereiken. Alles is met elkaar verbonden.
 
Ben jij benieuwd wat jouw dosha je kan vertellen over jouw purpose? En wil je daar eens met mij over sparren? Of wil je gewoon mijn hulp en advies bij hoe jij alles uit jouw dosha kan halen zodat je lekker in je vel zit en jij het leven kan leven waarvoor je bedoeld bent?
 
 
In een Body-Mind-Soul sessie help ik je jouw unieke dosha te bepalen zodat je precies weet hoe jij jouw lichaam, jouw geest en jouw ziel het beste kan voeden. En we gaan zelfs nog een stapje verder door te kijken naar hoe jij jouw dharma, jouw unieke purpose in de wereld kan zetten. En hoe je hier eventueel je geld mee kan verdienen. Want de wereld heeft jou en jouw unieke talent nodig.
 
Close

50% Complete

Fit met Ayurveda!

Baal jij er ook van dat je zo weinig energie, last van een opgeblazen buik of hormonale klachten hebt? En wil jij je dolgraag fit, slank en energiek voelen? 

Download dan nu gratis mijn e-book Fit met Ayurveda! voor een simpel stappenplan en heerlijke recepten voor direct meer energie, een stralende gezondheid en jouw ideale gewicht!