Volg jij jouw hart?

Nov 04, 2022

In de afgelopen jaren dat ik mijn blog schreef, masterclasses gaf en met tienduizenden mensen mijn kennis over Ayurveda deelde, ben ik erachter gekomen dat de dosha's niet alleen maar over lichamelijke en geestelijke gezondheid gaan.

Jazeker, deze eeuwenoude wijsheid helpt je bij het begrijpen van hoe je lichaam en geest werken. En wat je moet eten voor meer energie. Wat je kan doen om je hormonen weer in balans te brengen. Hoe je zonder te diëten en gezond gewicht behaalt. En hoe je gelukkiger wordt. Maar het gaat nog veel dieper dan dat.

Jouw dosha helpt je om in contact te komen met je ziel en jouw zielsmissie.

Dit is wat ik de afgelopen jaren ontdekte dankzij Ayurveda; we bestaan niet alleen uit een lichaam en een geest, maar ook uit een ziel.

Sterker nog: jouw ziel is wie jij in essentie bent. Jouw lichaam is 'slechts' het voertuig en jouw geest is het besturingssysteem. Maar jouw ziel is wie jij bent.

En jouw ziel is hier op aarde met een doel. Dat is jouw dharma, jouw levensdoel, jouw zielsmissie, jouw soul's purpose of ikigai.. hoe je het ook wilt noemen.

De Ayurveda weet al duizenden jaren dat er een direct verband is tussen jouw ziel en jouw gezondheid en welzijn. En de Westerse geneeskunst heeft sinds kort ook (eindelijk!) voldoende statistisch bewijs verzamelde om dit verband aan te tonen.

Een duidelijk doel in je leven hebben zorgt ervoor dat je gezonder en gelukkiger bent.

Wat is jouw levensdoel? Wat wil jouw ziel? Wat maakt jouw zielsgelukkig? Heb je daar wel eens over nagedacht? 

Ik geef je een hint: jouw ziel spreekt met je via je verlangens. Waar verlang jij naar tot in het diepste van je ziel? Ik hoor het graag van je!

Als je het (nog) niet weet, kijk dan eens goed naar jouw dosha. Jouw dharma bepaalt namelijk jouw dosha.

Jouw unieke talenten, gaven, sterktes en zwaktes en zelfs je fysieke lichaam zijn precies zo gemaakt als ze moeten zijn zodat jij jouw levensdoel kunt vervullen. 

Jouw dharma geeft je lichaam precies de juiste vorm en structuur. En de exacte talenten en sterke punten die je nodig hebt om je doel te bereiken. Alles is namelijk met elkaar verbonden 💛  

 

Kan je hier wel wat hulp bij gebruiken?

Jouw dosha kan je hier bij helpen. Jouw blauwdruk bepaalt namelijk welke unieke talenten jij bezit en wat jou makkelijk afgaat. En waar je zielsgelukkig van wordt :) Weet je nog niet wat jouw blauwdruk is? Doe dan hier de gratis Dosha-test of volg mijn traject Ontdek je Dosha.

Zijn jouw Body, Mind & Soul in balans?

 

Goed voor jezelf zorgen is meer dan alleen maar gezond eten, voldoende bewegen, af en toe mediteren en goed slapen. Het betekent dat je goed zorgt voor zowel je lichaam als je geest én je ziel en dat je manieren zoekt om ze allemaal in min of meer gelijke mate te voeden. Er zijn verschillende manieren om dat te doen, zoals ontdekken welke voeding en leefstijl past bij jouw body-mind type en dingen doen die je een diep gevoel van voldoening geven. Kan je hier wel wat hulp bij gebruiken? 

Doe de scan