Alles is met elkaar verbonden...

 

Ons lichaam, onze geest en onze ziel zijn met elkaar verbonden en wij staan weer in verbinding met alles om ons heen. 

We lijken deze eeuwenoude holistische wijsheid over de connectie tussen lichaam, geest en ziel te zijn vergeten. En het is mijn doel om jouw je deze wijsheid weer te laten (her)inneren om je te helpen om bewustere keuzes te maken. Keuzes die goed zijn voor jou, voor de mensheid en voor de planeet.

 

"Zoals de macrokosmos zo is de microkosmos"

 

Mijn naam is Martine Keukenkamp. Als gecertificeerd Bewustzijnscoach en Ayurvedisch therapeut bied ik cursussen en coaching aan op basis van de eeuwenoude kennis van het leven uit de Ayurveda. En ik deel mijn jarenlange ervaring met het combineren van de kracht van bewustzijn met praktische hedendaagse tools om lichaam, geest en ziel weer in balans brengen.

Ik zie mezelf als een eeuwige student en het is mijn missie om mezelf en anderen te ondersteunen om onze ware aard te (her)ontdekken, om onze innerlijke (eigen)wijsheid weer aan te boren en zo het welzijn op deze mooie planeet te verhogen.

 

Ayurveda: de kennis van het leven

Meer dan 10 jaar geleden kwam Ayurveda op mijn pad nadat ik in een persoonlijke crisis kwam. Ik was op een kruispunt in mijn leven gekomen en ik had een retreat geboekt op Ibiza om even afstand te nemen van alles. En daar kwam ik voor het eerst in aanraking met Ayurveda. Dit bleek een levensveranderende ontmoeting te zijn.

De eeuwenoude wijsheid uit de Ayurveda leerde mij mezelf écht te kennen en intuïtief te begrijpen wat ik nodig had. Bovendien hielp het me om betere leefstijlkeuzes te maken. Zo leerde ik welke voeding en activiteiten het beste bij mijn body-mind type passen. En wat ik beter kan laten of minderen.

Maar ik ontdekte ook mijn kwaliteiten, mijn valkuilen en hoe ik mijn innerlijke (eigen)wijsheid kan aanboren om het leven te creëren waarnaar ik verlangende. Want pas als je in harmonie bent met je ware aard, kan je een gezond en gelukkig leven in overvloed creëren.

Door deze principes toe te passen voelde ik me binnen een paar dagen letterlijk en figuurlijker lichter worden. Mijn spijsvertering verbeterde, ik sliep beter, bruiste van energie, voelde me gefocust en relaxed en was 'zomaar' een paar kilo afgevallen.

 

Alles draait om bewustzijn

Ik geloof dat we allemaal de kracht hebben om onze eigen realiteit te creëren. En dat je, door je meer bewust te worden van je gedachten, gevoelens en gedrag je bewuste keuzes kunt maken die tot een gezonder en gelukkiger leven leiden.
 
Met meer dan 10 jaar ervaring op het gebied van gezondheid, persoonlijke groei en transformatie, heb ik inmiddels duizenden anderen mogen helpen hun ware aard te ontdekken zodat ze een leven kunnen creëren dat in balans en zinvol is en waar ze met volle teugen van kunnen genieten.
 
Met mijn coaching help ik je om je meer bewust te worden van je ware zelf en dit bewustzijn te gebruiken om positieve verandering in je leven te creëren. Met praktische tools help ik je om je bewust te worden van je gedachten, gevoelens en gedrag en om eventuele blokkades te identificeren en te overwinnen die je ervan weerhouden je mooiste leven te leiden. Of dat nu op het gebied van voeding, leefstijl of zingeving is.
 

"Elk pad is het juiste, zolang het maar jouw pad is"

 
Mijn aanpak is gebaseerd op de principes van bewust leven en ik laat me hierbij inspireren door de eeuwenoude wijsheid uit de Ayurveda, gecombineerd met praktische hedendaagse tools om balans te vinden en een leven vol purpose en voldoening te creëren.
 
Ik combineer de kracht van bewustzijn met praktische tools die je lichaam, geest en ziel voeden en in balans brengen. Ik maak hierbij gebruik van verschillende methodes en technieken, zoals persoonlijke voeding en leefstijl, meditatie, visualisatie en zelfreflectie om je te helpen duidelijkheid en inzicht in je leven te krijgen. 
 
Het uiteindelijke doel is dat jij jouw innerlijke (eigen)wijsheid weer kan aanboren, toegang krijgt tot je intuïtie en jij je hart kan gaan volgen om het leven te creëren waar je zo naar verlangt.
 
Als je klaar bent om de volgende stap in je reis te zetten, werk ik graag met je samen. Ik kijk ernaar uit om je te ontmoeten!

 

Opleidingen & Cursussen

 • Schoolverlichting (Kinderyoga & Mindfulness), De Nieuwe Yogaschool 2023
 • Science of Well-Being, Yale University 2023
 • Opleiding voor Bewustzijnscoach, De Nieuwe Yogaschool 2022
 • Pranic Healing, 2019 
 • Orthomoleculair Detox Consulent, Stichting Ortho Health Foundation
  2018
 • Ayurveda, CIVAS 2016
 • Silva Mind Control, Silva Nederland 2009
 • Reiki I, Nederlofcentrum 2005 
 • Communicatiemanagement, Hogeschool van Utrecht 2002

Heb je vragen?

Neem dan gerust contact met ons op op via onderstaand formulier! We proberen je binnen 72 uur te antwoorden.

Contact

Close

50% Complete

Blijf op de hoogte!

Sluit je aan bij mijn meer dan 21.000 volgers en meld je hier aan voor gratis tips & tricks, recepten, inspiratie, motivatie en nog veel meer leuke verrassingen.