Mini-serie Zo houd je deze periode je goede voornemens vol: Stap 3

Jan 16, 2021

In deze mini-serie leer ik je hoe je in 3 simpele stappen goede voornemens en gezonde gewoontes ontwikkelt én volhoudt, zelfs onder moeilijke omstandigheden. Zodat je over een paar maanden de beste versie van jezelf bent. De versie die je zou moeten zijn; fit, blij en bruisend van energie.

Hier lees je stap 1. Hier stap 2. In dit blog stap 3: Wees lief voor jezelf. 

 

Stap 3. Wees lief voor jezelf en have fun


Bedenk dat Rome ook niet in één dag gebouwd is. Alle begin is moeilijk en het aanleren van nieuwe goede gewoontes (en het afleren van oude slechte gewoontes) is één van de lastigste dingen die er is.

Kijk naar jezelf met compassie en wees niet te streng voor jezelf. Net als dat we van onze kinderen niet verwachten dat ze alles in één keer kunnen, zouden we dat ook niet van onszelf moeten verwachten. Nieuwe dingen leren gaat nu eenmaal met vallen en opstaan. Kijk dus vooral naar wat er al goed gaat en niet naar...

Verder lezen...

Mini-serie Zo houd je deze periode je goede voornemens vol: Stap 2

Jan 15, 2021

In deze mini-serie leer ik je hoe je in 3 simpele stappen goede voornemens en gezonde gewoontes ontwikkelt én volhoudt, zelfs onder moeilijke omstandigheden. Zodat je over een paar maanden de beste versie van jezelf bent. De versie die je zou moeten zijn; fit, blij en bruisend van energie.

Hier lees je stap 1. In dit blog stap 2: Maak het jezelf makkelijk.

 

Stap 2: Maak het jezelf gemakkelijk


Als je eenmaal weet wat bij je past is de volgende stap om het jezelf zo gemakkelijk mogelijk te maken. Want hoe gemakkelijker en leuker iets is, hoe groter de kans is dat je het volhoudt.

Als jouw voornemen is om gezonder te eten, maak het jezelf dan gemakkelijk door ervoor te zorgen dat je geen ongezonde dingen in huis hebt. Want als het er ligt gaat het op. Bij mij in in ieder geval wel..

Plan deze week een uurtje in om je koelkast en voorraadkast door te spitten en gooi (of nog beter: geef) alles weg wat niet past bij jouw goede voornemen om gezonder te gaan...

Verder lezen...

Mini-serie Zo houd je deze periode je goede voornemens vol: Stap 1

Jan 13, 2021

Toen de nieuwe strengere maatregelen werden aangekondigd, kwam mijn vriend met het briljante plan om een weekje naar de Waddeneilanden te gaan. Dus nu zit ik met man en kind in een huisje in de duinen op Ameland. Papa geeft thuisonderwijs, ik werk online en tussendoor maken we lange strandwandelingen waar we (bijna) geen hond tegenkomen. Heerlijk!

Mijn goede voornemen voor dit jaar is om meer plezier te maken en ondanks de situatie waarin we ons nu bevinden is dat eigenlijk al behoorlijk goed gelukt. We doen spelletjes, hebben veel quality time met elkaar en we drinken veel warme chocolademelk en rode wijn :) 

Hoe zit het met jouw voornemens? Heb jij dit jaar goede voornemens gemaakt? En hoe gaat het daar nu mee?

Ik hoop natuurlijk dat jouw goede voornemens net zo goed uitpakken als bij mij. Maar als jij bij de 95% van de mensen hoort die de eerste week van januari vol goede moed begonnen om er nu achter te komen dat volhouden toch best lastig is, wanhoop dan niet!

Je bent...

Verder lezen...

Maak van 2021 jouw gezondste en energiekste jaar ooit!

Jan 01, 2021

Happy new you!

En toen was het opeens 2021! Het jaar waarin we hopelijk snel weer terugkeren naar het 'oude normaal'. Met veel feestjes, stevige fysieke knuffels en zonder lock downs.

Heb jij al bedacht wat jij dit jaar anders gaat doen dan vorig jaar? Heb jij je -net zoals bijna 90% van de bevolking- voorgenomen om het dit jaar echt anders te gaan doen? Gezonder eten, minder drinken, meer sporten..?

 

Nieuw jaar, nieuwe kansen

Eigenlijk ben ik niet zo van de goede voornemens aan het begin van het jaar omdat ik weet dat het heel lastig is om ze vol te houden. Je begint de eerste week van januari vol goede moed, om er na een paar weken achter te komen dat er toch weer niets van terecht gekomen is.. Herkenbaar?

Maak je geen zorgen, je bent niet de enige! Uit onderzoek blijkt dat bijna iedereen goede voornemens maakt, maar dat slechts 5-10% van alle goede voornemens ook echt wordt volgehouden.

Waarom lukt het ons toch niet om goede voornemens vol te houden? En belangrijker...

Verder lezen...

Zeven Ayurvedische tips + recept voor het kerstdiner

Dec 22, 2020

Het is bijna kerstmis en daarom wil ik je nog snel even wat tips en een heerlijk recept meegeven om het kerstdiner (of diners) goed door te komen. Geen ingewikkelde adviezen of moeilijke recepten, maar een paar simpele tips die je spijsvertering én humeur tijdens deze dagen zeker zullen verbeteren.

 

1. Drink warm gemberwater

Warm water stimuleert namelijk je spijsvertering en gember staat bekend om zijn weerstandverhogende en spijsverteringsbevorderende eigenschappen. Een prima combinatie dus. En wist je dat gember helpt bij het afbreken van suikers en ook nog eens een vetverbrander is? Allemaal erg handig deze dagen!

Begin je dag dus goed met een groot glas warme gemberthee. Neem gedurende de dag kleine slokjes gemberthee uit een thermoskan en drink ongeveer een half uur voordat je gaat eten weer een glas gemberthee.

 

2. Adem diep in en uit

Net zoals vuur aanwakkert door zuurstof, wordt je spijsverteringsvuur sterker door diep te ademen. Dit kan je doen door een...

Verder lezen...

Ik neem even pauze. En waarom jij dat ook zou moeten doen..

Nov 27, 2020

Hoor jij ook wel eens een stemmetje in je hoofd dat zegt dat je het wat rustiger aan moet doen? Dat je niet nog meer hooi op je vork moet nemen, maar juist eens wat minder zou moeten doen?

De laatste tijd hoorde ik dit stemmetje steeds vaker en in het kader van opruimen en versimpelen heb ik besloten om mezelf toestemming te geven om even een pauze in te lassen. Omdat ik voel dat dat nodig is. Voor meer rust in mijn hoofd en een betere balans in mijn lijf.

De afgelopen jaren heb ik duizenden vrouwen (en gelukkig steeds meer mannen ) geïnspireerd en geholpen om gezonder en gelukkiger te worden door mijn passie -de eeuwenoude wijsheid uit de Ayurveda- te delen.

Meer dan 35.000 mensen hebben een gratis e-book of checklist aangevraagd, mijn blogpost gelezen, de recepten die ik deel op Facebook en Instagram gemaakt of één van mijn gratis masterclasses bijgewoond. En ik heb met mijn online programma's al bijna 3.000 vrouwen (en een enkele man) mogen...

Verder lezen...

4x zo voorkom je keuzestress

Nov 11, 2020

Ik moet je iets bekennen.. Toen ik gisteren terug kwam van boodschappen doen had ik opeens een Snickers in mijn hand. Huh, hoezo?! Het stond niet op mijn lijstje en ik was helemaal niet van plan om iets lekkers te kopen.. Waarom stond ik dan opeens met deze guilty pleasure in mijn hand?! Herkenbaar?

Als je dit ook wel eens hebt, voel je dan vooral niet schuldig. Het heeft namelijk te maken met het fenomeen keuzestress. Dit wordt met een mooi woord ook wel beslissingsvermoeidheid genoemd. Je moet vaak zoveel keuzes maken op een dag dat je aan het einde van de dag geen wilskracht meer heb om de juiste keuzes te maken zoals gezond koken.. of gaan sporten. 


Misschien denk je bij beslissingsvermoeidheid aan grote beslissingen zoals: Wat wil ik met mijn leven? Zal ik die baan nemen of niet? Moeten we misschien gaan verhuizen en waarheen dan? Is het tijd om te scheiden of juist trouwen? Willen we wel of geen kinderen en wanneer is het perfecte moment? 

...

Verder lezen...

Positief veranderen? Stel prioriteiten!

Nov 04, 2020

Heb jij wel eens geteld hoeveel ballen jij tegelijk in de lucht moet houden?  Ik wel. Ik wil genoeg tijd en aandacht geven aan mijn familie en vrienden, ik probeer zo gezond mogelijk te leven, ik stop veel tijd en energie in mijn bedrijf en dan probeer ik mezelf ook nog persoonlijk en spiritueel te ontwikkelen. Dat zijn dus best wel veel ballen.

Jongleren met vijf ballen

Ik hoorde laatst een hele mooie vergelijking die ik graag met je wil delen. We zijn allemaal aan het jongleren met vijf ballen; één bal is familie, één bal is vrienden, één bal is je gezondheid, één bal is je werk/carrière en één bal is je persoonlijke en spirituele ontwikkeling.

Vier van deze ballen zijn van glas en één is van rubber. De werkbal is van rubber. Als die op de grond valt, dan stuitert hij namelijk gewoon weer terug. De andere ballen zijn veel kwetsbaarder, die zijn van glas. Als je die uit je...

Verder lezen...

Zo blijf je gezond in de herfst; loslaten en naar binnen gaan

Oct 02, 2020

En toen was het opeens oktober. De zomer is nu toch echt wel voorbij en de lucht buiten voelt fris en tintelend aan. De blaadjes aan de bomen in het park, waar ik de hele Covid-periode zo van genoten heb, gaan van groen, naar geel naar rood en bruin.. totdat ze op de grond dwarrelen.

De herfst is het seizoen van loslaten en terugtrekken. De energie die in de zomer nog zo krachtig was, wordt rustiger en keert zich naar binnen. Dat voel je en dat zie je aan de bomen die hun blaadjes verliezen. Dit is het natuurlijke proces van loslaten en naar binnen keren dat zich elk jaar weer herhaalt. De sappen in de boom trekken zich terug zodat de boom weer energie kan opdoen voor de volgende levenscyclus in het nieuwe jaar. Want alleen dan is er ruimte om te groeien. 

 

“Autumn shows us how beautiful it is to let things go”

De herfst is volgens de Ayurveda het seizoen waarin Vata-dosha zich het sterkst manifesteert. Het wordt kouder en droger, dit...

Verder lezen...

Neem de tijd.. met deze strategie creëer jij jouw droomleven

Sep 24, 2020

In deze miniserie deel ik met je hoe je op basis van de eeuwenoude Ayurvedische wijsheid je dag het beste in kan delen zodat je alles uit de uren kan halen die je elke dag krijgt. Gewoon door het ritme van de natuur te volgen.

In deze serie laat ik je zien hoe je je dag op basis van de Dosha's het beste kan indelen voor een optimale gezondheid, productiviteit en balans. In deze aflevering ga ik je leren hoe je de Vata-tijd het beste kan benutten.

 

Vata-tijd (14:00-18:00)

Vata-energie is een creatieve, dromerige energie. Dat merk je halverwege de middag als je het Vata-tijdsblok binnengaat. Vata-energie maakt je innovatief, dus dit is de tijd van de dag om creatief werk te doen. De namiddag is de perfecte tijd om te schrijven, ontwerpen, ontwikkelen en toekomstplannen (dromen!) te maken. Draai je in cirkeltjes en kom je ergens niet uit? Dit is hét moment voor creatieve oplossingen en om outside the box te denken.

Dit is ook het moment dat je misschien begint te...

Verder lezen...
1 2 3 4 5 6
Close

50% Complete

Fit met Ayurveda!

Baal jij er ook van dat je zo weinig energie, last van een opgeblazen buik of hormonale klachten hebt? En wil jij je dolgraag fit, slank en energiek voelen? 

Download dan nu gratis mijn e-book Fit met Ayurveda! voor een simpel stappenplan en heerlijke recepten voor direct meer energie, een stralende gezondheid en jouw ideale gewicht!