Het ideale voorjaarsrecept om te ontgiften en af te vallen

Mar 10, 2022
recept afvallen

Ik heb heel veel leuke reactie gekregen op mijn 10 minuten Ochtendritueel checklist (mijn 6 belachelijk simpele gewoontes die je helpen om je dag goed te beginnen en die al meer dan 3.000 (!) keer is gedownload). Zo leuk om te lezen hoeveel jullie hieraan hebben en hoe goed mijn tips om jouw persoonlijke ochtendritueel te versimpelen helpen.

Ik heb deze 6 simpele gewoontes niet zomaar uitgekozen. Ze doen namelijk allemaal iets heel specifieks. Ze ontgiften je lichaam en je geest. Want terwijl jij slaapt herstelt je lichaam zich. Toxines worden tijdens je slaap losgeweekt uit weefsel en cellen en die worden via ons spijsverteringskanaal tijdens de nacht naar buiten gewerkt (weet je nog wat ik schreef over tongpoep?).⁠

Daarom is het zo belangrijk om 's ochtends je lichaam te ondersteunen bij dit natuurlijke ontgiftingsproces. Je lichaam is een prachtige machine met een zelfherstellend vermogen, waarvan dit ontgiftingsproces een onderdeel is. Het enige dat jij hoeft te doen is op de juiste tijd de juiste ondersteuning bieden.

De lente is wat dat betreft de ideale tijd om te ontgiften (en daarmee af te vallen). Want na een lange winter vol met vet en koolhydraatrijk eten wil je lichaam van deze overbodige ballast af. Dit is een volkomen natuurlijk proces dat je lichaam helemaal uit zichzelf in gang zet.

 

Hoe werkt het?

De isolerende beschermingslaagjes in de vorm van extra vet en slijm die je lichaam afgelopen winter zo slim opgebouwd heeft, heb je nu niet meer nodig. Tijd om je winterjas uit te doen en een frisse nieuwe zomerjas uit te zoeken!

De Kapha-energie die nu steeds sterker wordt, zorgt ervoor dat alles weer gaat stromen en dat je lichaam het beschermende vet en slijm dat het tijdens de winter opgebouwd heeft weer kan afstoten. Dat merk je aan de snotneus van je kind (het slijm dat uitgedreven wordt) en aan het feit dat je eetlust rond deze tijd verminderd (ja echt, let maar eens op!). Je eetlust wordt nu minder zodat je lichaam jouw vetreserves kan gaan aanspreken.

En daarom is de lente hét moment om op een gezonde en verantwoorde manier af te vallen, maak daar dus gebruik van!

En vergeet alsjeblieft die ongezonde crash-diëten vlak voordat je op vakantie gaat of die martelende uren in de sportschool. Maak gebruik van de kwaliteiten van dit seizoen door nu dit natuurlijke proces te ondersteunen. Zodat je straks vol zelfvertrouwen en zonder hard te werken weer in dat leuke jurkje past :)

 

Ben je er klaar voor?

De lente is de beste periode van het jaar om af te vallen en te ontgiften. Als je dat niet doet, kan je last krijgen van typische voorjaarsklachten zoals verkoudheid, griep en een trage spijsvertering. En blijven die extra kilo's gewoon lekker zitten waar ze zitten (hallo zadeltassen en love handles!). Zorg er dus voor dat je lichaam die opgebouwde extra energie makkelijk af kan voeren zodat je jouw mooie lichaam straks op het strand niet achter een XL handdoek of pareo hoeft te verschuilen.

Ook al is dit een natuurlijk proces, je kan je lichaam natuurlijk wel een handje helpen door je dieet aan te passen aan het seizoen. Laat die zware stoof- en stamppotjes dus maar even voor wat ze zijn en kies nu voor lichtere maaltijden die je helpen om je lichaam te reinigen en te ontgiften.

Deze reinigende bietensoep is daar perfect voor. Bietjes zijn extreem reinigend omdat ze de lever helpen te ontgiften. En hierdoor versterk je je vetmetabolisme weer. Precies wat je nu nodig hebt!

Deze soep bevat de perfecte ingrediënten voor een reinigende lente-maaltijd. Ze helpen de lever te reinigen en stimuleren de aanmaak van gal waardoor vet en toxines afgebroken worden en cholesterol verlaagd wordt. Knoflook werkt als een natuurlijk antibioticum en selderij en peterselie hebben sterke reinigende eigenschappen. Daarnaast werken bietjes en azijn ook nog eens licht laxerend waardoor het spijsverteringkanaal op een milde manier gereinigd wordt. Peper werkt stimulerend en verwarmend, precies wat je nu nodig hebt om in beweging te komen. En de dille werkt vochtafdrijvend waardoor je vastgehouden vocht makkelijk uitscheidt.

 

Metabolisme-boostende Bietensoep

Ingrediënten

  • 2 el olie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, gesnipperd
  • 1 stengel bleekselderij
  • 300 gr bietjes, in blokjes
  • 300 gr kool, geschaafd
  • 4 wortels, in plakjes
  • 1/4 tl zwarte peper
  • 1/4 tl zout
  • bosje dille of peterselie
  • 3 el appelcider azijn

Fruit de groente even aan in de olie en voeg dan de overige ingrediënten toe. Doe er zoveel water bij totdat de groenten ruim onder water staan en kook tot de groente gaar zijn. Pureer evt. met een staafmixer en druppel er wat extra vierge olijfolie door. 

 

Wil jij weten hoe jij dit natuurlijk proces kan ondersteunen en versterken?

Zodat je binnen 21 dagen fitter, slanker en energieker wordt? ...zonder daar hard voor te hoeven werken?

Geef je dan hier op voor mijn spiksplinternieuwe gratis online workshop waarin ik je de simpele manier vertel  naar meer energie en een gezond gewicht, zonder te diëten, jezelf uit te hongeren of af te beulen in de sportschool.

Meld je hier aan voor de gratis workshop.

Zijn jouw Body, Mind & Soul in balans?

 

Goed voor jezelf zorgen is meer dan alleen maar gezond eten, voldoende bewegen, af en toe mediteren en goed slapen. Het betekent dat je goed zorgt voor zowel je lichaam als je geest én je ziel en dat je manieren zoekt om ze allemaal in min of meer gelijke mate te voeden. Er zijn verschillende manieren om dat te doen, zoals ontdekken welke voeding en leefstijl past bij jouw body-mind type en dingen doen die je een diep gevoel van voldoening geven. Kan je hier wel wat hulp bij gebruiken? 

Doe de scan