Wat is jouw WHY?

Oct 18, 2022
Wat zou jij doen als je al het geld en alle tijd van de wereld had?
Als alles mogelijk zou zijn en er geen belemmeringen zouden zijn, wat zou je dan doen? 
Heb je hier wel eens over nagedacht? 
 
> Zou je je full-time wijden aan het ouderschap?
> Zou je eindelijk je baan opzeggen en iets gaan doen dat er toe doet?
> Zou je de hele dag een beetje mijmeren en boeken lezen?

Heel veel mensen denken hier nooit over na. Maar iedereen heeft hier een keuze in, ook jij. Weten wat je het allerliefste zou willen doen is heel bepalend voor hoe je je leven inricht.

Niet weten wat je wil is ook heel bepalend voor de loop van je leven. Vaak doe je dan maar wat, of wat je denkt dat er van je verwacht wordt. En niet wat bij jou past.

 

Is dit alles?

Ik heb heel lang maar wat aangemodderd. Ik deed wat er op mijn pad kwam. Best wel met plezier hoor. Maar op een gegeven moment hoorde ik steeds vaker dit liedje van Doe Maar in mijn hoofd: “Is dit alles…?”

Als je iets wil veranderen in je leven dan is de allereerste stap bepalen waar jij zelf gelukkig van wordt. Zodra je dit doet, onderscheid je jezelf van het gros van de mensen dat nooit echt nadenkt over wat ze willen in het leven.

Weten wat jouw Prakruti (jouw blauwdruk) is, kan je hier bij helpen. Deze blauwdruk bepaalt namelijk welke unieke talenten jij bezit en wat jou makkelijk afgaat. En waar je dus blij van wordt :)

Succesvolle mensen hebben helder voor ogen wie ze zijn en wat ze willen en hoe hun ideale toekomst eruit ziet. Helderheid is echt essentieel als je een bepaald doel wilt bereiken.

Zorg dus dat je heel helder voor ogen hebt wie je bent en wat je wil bereiken. Dat je weet wat je doel is.

 

Wat is jouw WHY?

Het belangrijkste hulpmiddel bij het bereiken van je doelen is weten waarom je iets doet. Wat is jouw drijfveer, je diepste verlangen? Dit vurige verlangen is namelijk de brandstof van je doel. Of en hoe snel je je doel gaat bereiken wordt voor 90% bepaald door je diepste verlangen. De overige 10% is slechts een kwestie van vaardigheden; weten wat je moet doen om je doel te bereiken.

Ik hoor vaak als doel voorbijkomen: ik wil meer energie. Maar waarom wil je dat? Wat levert je dat op? Als je dit niet duidelijk hebt, dan wordt het lastig om dit nieuwe gedrag vol te houden. Een duidelijk waarom kan zijn: "Ik wil me de hele dag energiek voelen zodat ik overdag mijn werk goed kan doen en ik 's avonds nog energie over heb om iets leuks met mijn kind of partner te doen". Meer energie is niet het einddoel, dat is slechts het middel. Er volledig kunnen zijn voor de ander is je echte doel en om dat doel te bereiken heb je een actie nodig zoals beter voor jezelf zorgen.

Als je geen duidelijk waarom kan ontdekken, laat het doel dan vallen. Je gaat het namelijk niet halen. Sterker nog: je gaat een afkeer krijgen van dat doel. De belangrijkste reden dat mensen hun doelen niet bereiken is het ontbreken van een duidelijk waarom.

Meer energie is dus geen goed doel. Vraag jezelf af waarom je meer energie wil. Wil je je fitter voelen, wil je weer kunnen ravotten met je kind, wil je s' avonds niet als een vaatdoek op de bank hangen maar nog iets leuks met je partner doen, wil je van baan veranderen, wil je meer plezier maken...?

Ik heb een oefening die je gaat helpen om je doelen vanaf nu veel makkelijker en sneller te bereiken. Neem echt even de tijd om deze oefening goed te doen. Dit bepaalt voor een groot deel jouw succes van slagen.

 

Wat wil je écht? 

Schrijf in drie minuten alles op wat je graag zou willen, willen zijn, willen doen of hebben, wat dan ook. Je mag alles wensen wat je wil. Begin met het opschrijven van je ideale leven. Er zijn geen blokkades of belemmeringen in je ideale leven. Alles is mogelijk! Alles wat je wil hebben, doen of zijn, is mogelijk.

Hoe ziet jouw ideale leven eruit? Als je alle tijd van de wereld zou hebben, als je voldoende geld zou hebben, als je de juiste vaardigheden, ervaring, opleiding, vrienden, contacten, etc. zou hebben. Hoe zou jouw ideale leven er dan uitzien?

Schrijf zoveel mogelijk op. Alles kan en alles is mogelijk. Denk hierbij aan vragen als:

 • Hoe ziet jouw ideale gezondheid eruit?
 • Hoe ziet jouw ideale lichaam eruit?
 • Hoe ziet jouw ideale dag eruit?
 • Hoe voel je je elke dag?
 • Wat eet je elke dag?
 • Hoe zijn je relaties? Met je familie en vrienden?
 • Wat doe je wel en wat doe je niet?
 • Welke dromen zijn er voor je uitgekomen?
 • Hoe ziet je carrière eruit?
 • Hoeveel geld heb je te besteden?
 • Welke karaktereigenschappen heb je (ontwikkeld)?
 • Hoe ontwikkel je jezelf op persoonlijk en/of spiritueel gebied? 

Kortom, hoe ziet jouw ideale leven eruit? Als je dit met me wil delen mail me dan op [email protected]. Ik hoor heel graag van je! 

 

Meer weten?

Weten wat jouw Prakruti (jouw blauwdruk) is, kan je hier bij helpen. Deze blauwdruk bepaalt namelijk welke unieke talenten jij bezit en wat jou makkelijk afgaat. En waar je dus blij van wordt :) Weet je nog niet wat jouw blauwdruk is? Doe dan hier de gratis Dosha-test of volg mijn workshop Ontdek je Dosha.

Close

50% Complete

Fit met Ayurveda!

Baal jij er ook van dat je zo weinig energie, last van een opgeblazen buik of hormonale klachten hebt? En wil jij je dolgraag fit, slank en energiek voelen? 

Download dan nu gratis mijn e-book Fit met Ayurveda! voor een simpel stappenplan en heerlijke recepten voor direct meer energie, een stralende gezondheid en jouw ideale gewicht!