Mini-serie Zo houd je deze periode je goede voornemens vol: Stap 2

Jan 15, 2021

In deze mini-serie leer ik je hoe je in 3 simpele stappen goede voornemens en gezonde gewoontes ontwikkelt én volhoudt, zelfs onder moeilijke omstandigheden. Zodat je over een paar maanden de beste versie van jezelf bent. De versie die je zou moeten zijn; fit, blij en bruisend van energie.

Hier lees je stap 1. In dit blog stap 2: Maak het jezelf makkelijk.

 

Stap 2: Maak het jezelf gemakkelijk


Als je eenmaal weet wat bij je past is de volgende stap om het jezelf zo gemakkelijk mogelijk te maken. Want hoe gemakkelijker en leuker iets is, hoe groter de kans is dat je het volhoudt.

Als jouw voornemen is om gezonder te eten, maak het jezelf dan gemakkelijk door ervoor te zorgen dat je geen ongezonde dingen in huis hebt. Want als het er ligt gaat het op. Bij mij in in ieder geval wel..

Plan deze week een uurtje in om je koelkast en voorraadkast door te spitten en gooi (of nog beter: geef) alles weg wat niet past bij jouw goede voornemen om gezonder te gaan eten.

In plaats daarvan vul je je koelkast en voorraadkast met verse, pure producten die volzitten met levenskracht, vitaminen, vezels en mineralen. En zorg er vooral ook voor dat je gezonde vervangers hebt voor die lastige snackmomenten wanneer je normaal gesproken naar koekjes, chocola, chips of een energiereep grijpt. 

En zorg ervoor dat je altijd een gezonde basisvoorraad hebt. Met zo'n basisvoorraad tover je -door toevoeging van wat seizoensgroente- makkelijk een lekkere maaltijd op tafel tover.

 

Bonustip


In mijn Energy Boostcamp leer ik je welke producten je niet en welke je wel in je koelkast en basisvoorraad moet hebben om makkelijk een lekkere en gezonde maaltijd op tafel te toveren. En ik geef je ook nog eens de bijbehorende recepten erbij. Klik hier voor meer informatie. 

Close

50% Complete

Fit met Ayurveda!

Baal jij er ook van dat je zo weinig energie, last van een opgeblazen buik of hormonale klachten hebt? En wil jij je dolgraag fit, slank en energiek voelen? 

Download dan nu gratis mijn e-book Fit met Ayurveda! voor een simpel stappenplan en heerlijke recepten voor direct meer energie, een stralende gezondheid en jouw ideale gewicht!