Mijn persoonlijkste blog ooit

afvallen ayurveda balans detox energie leefstijl recepten schoolofbalance voeding Aug 28, 2018

door  | aug 28, 2018 | Detox, Leefstijl, Voeding

Ik weet het nog goed...

Oh, ik kan me het nog zo goed herinneren! Het was in het kleine baaitje in Zuid-Frankrijk waar mijn schoonfamilie al jaren komt. Ik lag in de warme Zuid-Franse septemberzon op het strand met mijn vriend en dochtertje -die over twee weken 1 jaar zou worden- naast me. Ik hoor ze spelen en lachen en ik wil ik mijn ogen opendoen om mee te doen. Maar nóg liever wil ik slapen, al is het maar vijf minuutjes.. Nog even wat slaap inhalen want afgelopen nacht zat ik weer op de bank Nijntje voor te lezen in plaats van bijslapen in mijn eigen bed.

Tien minuten later zit ik onder de parasol toch met haar te spelen. Nu is het nog vakantie en volgende week ben ik weer aan het werk en moet zij weer naar de opvang. Terwijl ze aan mijn hand naar zee dribbelt, bedenk ik me dat er iets moet veranderen. Ik wist dat het eerste jaar met zo’n kleintje pittig kon zijn, zeker als je kind geen goede slaper is zoals die van mij. Maar ik herken mezelf bijna niet meer; ik ben constant moe, heb geen energie om dingen te veranderen, een kort lontje en kom maar niet van die laatste zwangerschapskilo’s af. Er is van die vakantie bijna geen foto te vinden waar ik een beetje leuk op sta..

Op dat strand besloot ik dat het roer om moest. Ik begon al mijn kennis en ervaring die ik heb op het gebied van voeding, leefstijl en Ayurveda te bundelen tot een unieke methode en een praktisch stappenplan. Want methodes zijn leuk, maar het moet ook wel een beetje te doen zijn. Zeker als je een kindje hebt en een kleine zelfstandige bent, zoals ik. Daarom ontwikkelde ik een simpel en praktisch stappenplan waarmee je de balans herstelt in je lichaam en je geest. Op basis van een unieke methode die gebaseerd is op de duizenden jaren oude Oosterse kennis van Ayurveda. Ondersteund door de Westers wetenschap. The best of both worlds zeg maar :).

En ik paste deze methode op mezelf toe. Ik ging anders eten, andere gewoontes aanleren en mijn lichaam op een milde manier ontgiften. Het resultaat was verbluffend. Binnen enkele weken was mijn energieniveau weer op peil en was ik letterlijk en figuurlijk lichter. In de maanden daarna heb ik deze methode verder ontwikkeld waardoor ik me nu fitter voel dan ooit en moeiteloos meer dan 10 kilo ben afgevallen. Ik ben nu niet alleen die extra zwangerschapskilo’s kwijt, maar ook nog eens dat zwembandje dat al 20 jaar rond mijn middel zat. Daarnaast heb ik nu weer alle energie om van mijn dochtertje te genieten. Ik kan eerlijk zeggen dat ik nu gezonder en gelukkiger ben dan ooit.

Terwijl ik hiermee bezig was, besefte ik me dat ik deze kennis niet voor mezelf wilde houden maar wilde delen met anderen. En zo ontstond TulaLife- Leven in Balans, een nieuw ‘gerecht’ uit Martine’s Keuken  Tula betekent ‘balans’ in het Sanskriet, de taal waarin de Ayurvedische teksten opgeschreven zijn. Volgens Ayurveda draait alles om balans en moet alles wat je doet erop gericht zijn om de balans weer te herstellen. Want alleen als je in balans bent, ben je volledig gezond en gelukkig. En dat is wat ik nu doe: jou weer in balans brengen.

Ik moet bekennen dat ik lang heb getwijfeld of ik wel zo’n persoonlijk verhaal wilde delen. Maar ik vertel je dit omdat deze methode mij en mijn klanten al zoveel heeft opgeleverd en ik gun jou dat ook. Daarom wil ik je zeggen: vind die balans en als je daar hulp bij nodig hebt dan help ik je graag. Ik verzeker je dat je fantastische resultaten gaat bereiken!

Dit jaar ga ik niet naar Zuid-Frankrijk maar naar Texel. Het strand is waarschijnlijk niet zo warm als daar, maar ik kan niet wachten om de hele dag met mijn dochtertje zandkastelen te bouwen!

Wil je een keer mijn gratis online masterclass volgen om te ontdekken wat Ayurveda voor jou kan doen? Klik hier.

Zijn jouw Body, Mind & Soul in balans?

 

Goed voor jezelf zorgen is meer dan alleen maar gezond eten, voldoende bewegen, af en toe mediteren en goed slapen. Het betekent dat je goed zorgt voor zowel je lichaam als je geest én je ziel en dat je manieren zoekt om ze allemaal in min of meer gelijke mate te voeden. Er zijn verschillende manieren om dat te doen, zoals ontdekken welke voeding en leefstijl past bij jouw body-mind type en dingen doen die je een diep gevoel van voldoening geven. Kan je hier wel wat hulp bij gebruiken? 

Doe de scan