Over Martine

Hi! Ik ben Martine.

Ik ben Ayurvedisch health coach en oprichter van School of Balance, waar ik je help de juiste stappen te zetten om weer in balans te komen, je energie minimaal te verdubbelen en moeiteloos op gewicht te komen. Zodat jij je mooiste leven kan leiden.

Worstel jij wel eens met weinig energie? Dat iedereen om je heen vol energie lijkt te zitten, maar dat jij ’s ochtends amper je bed uitkomt? Of van die energie-dips krijgt na het eten, terwijl er nog zoveel werk op je ligt te wachten?

Dat heb ik ook gehad. En ik heb hier enorm mee geworsteld. Met name het eerste jaar nadat mijn dochtertje was geboren. Ik ben nou eenmaal een levensgenieter. Ik houd van leuke dingen doen, van lekker eten en van reizen en dat deed ik dan ook veel en vol passie.

Dat ging heel lang goed… totdat ik moeder werd. Natuurlijk wist ik dat het eerste jaar met zo’n kleintje pittig kon zijn, zeker als je kind geen goede slaper is zoals die van mij. Maar als ik in de spiegel keek, herkende mezelf bijna niet meer terug. Ik was constant moe, at daardoor ongezond, ik had een kort lontje en ik kwam maar niet van die laatste zwangerschapskilo’s af. De balans was helemaal zoek.

Tijdens een vakantie in Zuid-Frankrijk besloot ik dat het zo niet langer kon en dat het roer om moest. Ik begon al mijn kennis en ervaring die ik heb op het gebied van voeding, gezondheid en leefstijl te bundelen tot een unieke methode en een praktisch stappenplan.

 

“Binnen een paar weken had ik mijn oude energieniveau weer op pijl en vlogen de kilo’s eraf.”

Ik ben al jaren geïnteresseerd in het Oosterse holistische gezondheidssysteem Ayurveda en ben overtuigd van haar waardevolle kennis voor onze gezondheid en ons geluk. Maar omdat Ayurveda haar wortels in het oude India heeft, is deze kennis vaak lastig te combineren met ons hectische Westerse leven. 

Ik ontwikkelde een simpel en praktisch stappenplan waarmee je de balans herstelt in je lichaam en je geest. Op basis van Ayurveda, ondersteund door de Westers wetenschap. The best of both worlds!

En ik paste deze methode op mezelf toe. Ik ging anders eten, andere routines toepassen en mijn lichaam op een milde manier ontgiften. Het resultaat was verbluffend. Binnen enkele weken was mijn energieniveau weer op peil en was ik letterlijk en figuurlijk lichter. In de maanden daarna heb ik deze methode verder ontwikkeld waardoor ik me nu fitter voel dan ooit en moeiteloos meer dan 10 kilo ben afgevallen. Ik ben nu niet alleen die extra zwangerschapskilo’s kwijt, maar ook nog eens dat zwembandje dat al 20 jaar rond mijn middel zat. Daarnaast heb ik nu weer alle energie om van mijn dochtertje te genieten. Ik kan eerlijk zeggen dat ik nu gezonder en gelukkiger ben dan ooit.

Nu help ik andere drukbezette mensen die worstelen met de combinatie werk-gezin-gezondheid de balans te herstellen zodat ze weer lekker in hun vel zitten, bruisen van energie en moeiteloos hun natuurlijk gewicht hervinden.

Ik wil mijn geheim graag met je delen: gezond zijn en je goed voelen kan zo makkelijk zijn, als je maar weet welke stappen je moet zetten.

Daarom heb ik een heel praktisch stappenplan ontwikkeld waarin ik je leer om de juiste keuzes op het gebied van voeding en leefstijl te maken voor een optimaal resultaat. Zodat jij ook binnen no-time gezonder wordt en weer lekker in je vel zit.

 

Martine is een Ayurvedisch voedings- en leefstijlexpert, receptontwikkelaar en health coach met als specialisme het verhogen van je energieniveau waardoor je veel meer uit je leven haalt.

Martine maakt de Oosterse wijsheid uit de Ayurveda bereikbaar en behapbaar voor vrouwen met een drukke Westerse leefstijl die snakken naar meer balans, rust en energie.

Opleidingen & cursussen

  • Pranic Healing, 2019
  • Orthomoleculair detoxconsulent, 2018
  • Ayurveda, 2012-2016
  • Silva-methode, 2009
  • Reiki, 2005
  • Communicatiemanagement, Hogeschool van Utrecht, 2002
Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.