Hi, ik ben Martine

Ik hoorde haar stemmetje in de verte: ‘Mama! mama! kom pele!…’. Maar het lukte me gewoon niet om mijn ogen open te doen en te reageren op mijn dochtertje die zo blij met mijn vriend speelde op het strandje in Zuid-Frankrijk waar we al jaren komen. Dat was vier jaar geleden en het deed pijn. 

Tot dat moment was ik altijd volop in actie, een echte levensgenieter, een gezinsbeest met een druk sociaal leven en super leuk werk. We woonden (en wonen nog steeds) in hartje Amsterdam waar ik een B&B had en een kookstudio runde voor drukke Amsterdammers die toch lekker en gezond wilden eten. 

Des te pijnlijker was het dat ik beter had moeten weten.

Want ik voelde al wel dat het moederschap me niet vanzelf afging. Dat ik mezelf behoorlijk moest pushen om steeds maar door te gaan. Totdat ik, tijdens die vakantie in Frankrijk, alleen nog maar lag te slapen.. of dácht aan slapen. 

Op dat moment dacht ik dat ik gezond leefde. Bewust at. Ik was altijd bezig met gezonde voeding en bewuste keuzes. En ik volgde ook niet voor niks de opleiding tot Ayurvedisch leefstijl coach.

 

Het probleem was alleen..

Ik had de kennis wel. Sterker nog, ik had héél véél kennis. Waardoor ik blokkeerde en ik er dus niets mee deed. Of ik deed het half. Een paar dingetjes. Als het zo uitkwam. Maar dat werkte dus niet. 

Na Frankrijk gooide ik het roer om. Ik startte waar ik had moeten starten na alle stress en drukte van de afgelopen jaren: met het versterken van mijn spijsvertering met behulp van een detox.

Niet zo’n ultrastrenge vastenperiode waarbij je alleen maar sapjes mag drinken of (nog erger) met klysma’s en al die ellende… maar gewoon een milde Ayurvedische detox waarmee je je spijsvertering tot rust brengt door een paar dagen heel simpel te eten, zodat je verteringsvuurtje alles kan schoonbranden wat jij er in de loop der jaren binnen hebt ingestopt… 

En dat maakte het verschil.

Na een paar dagen voelde ik mijn energie weer terugkomen. En 2 weken later was ik ruim 4 kilo afgevallen.

En daar bleef het niet bij..

In de maanden erna zakte ik naar een gewicht dat ruim 10 kilo lager was dan daarvoor terwijl ik gewoon bleef genieten van lekker eten… en het bleef hangen op mijn gewicht dat ik had toen ik 18 was - mijn ideale gewicht.

Dit was zo'n eye opener! Na al die jaren van alles proberen had ik eindelijk mijn ideale gewicht bereikt én had ik weer bakken energie.  Als dít het effect was van Ayurvedisch leven, en dan ook nog eens op een manier die voor drukke Westerse vrouwen werkt, dan wilde ik méér. Dit wilde ik delen. Ik had mijn missie gevonden :)

Om te kijken of het net zo goed werkte voor anderen als voor mij draaide ik kort daarna een pilot. Vrienden en bekenden gaven zich op, deden mee en haalden ook zulke mooie resultaten. 

En toen voelde ik: HO! 🤚 Deze kennis is veel te waardevol om voor mezelf te houden.

  • Nu moet ik het GROOTS aanpakken.
  • Online, voor veel mensen.
  • En betaalbaar voor iedereen. 

Want mijn vriendinnen waren enthousiast, maar mijn moeder en haar vriendinnen óók en zelfs de mannen die meededen.  

Dat was het begin van iets moois wat ik nog véél groter wil maken. 

Omdat het zoveel mensen helpt. Omdat het zo logisch is dat wij last krijgen van kwaaltjes als voedselfabrikanten er alles aan doen om voedsel lekkerder, verslavender en langer houdbaar te maken… waardoor je de hele dag hunkert naar meer zoet, meer vet en meer 'rommel' en je lichaam steeds meer te verteren krijgt… terwijl je brein ook al zoveel prikkels te verwerken heeft. 

Wij mógen ons lichaam best een handje helpen… en eigenlijk zijn we dat ook verplicht. 

Aan onszelf. Aan onze kinderen. Aan onze partners. Aan de planeet.

Want dat is wat de eeuwenoude wijsheid uit de Ayurveda ons leert. Wat de juiste keuzes zijn voor ons en voor onze omgeving. Voor een lang, gelukkig en gezond leven.

Met mijn vertaalslag naar Westerse ingrediënten, makkelijke maaltijden en simpele gewoontes gaat Ayurveda de Westerse wereld veroveren. Let maar op!

..En ben jij coach en wil je dit ook aan anderen leren? Dát wordt mijn volgende stap! 

 

Ik ben hoe dan ook heel blij dat jij op mijn pad bent gekomen!

Heb je de test al gedaan om te ontdekken welk energietype jij bent?

O ja, en mijn papiertjes voor wie het wil weten ;) 

  • Communicatiemanagement, 2002
  • Reiki, 2005 
  • Silva Mind Control, 2009
  • Ayurveda, 2012-2016
  • Orthomoleculair Detox Consulent, 2018
  • Pranic Healing, 2019 
Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.