Makkelijk afvallen en meer energie. Doe een lente detox!

Mar 21, 2022
Gisteren is de lente begonnen en dat is volgens de Ayurveda hét moment om iets aan je energie en je gewicht te doen. Rond de equinox (het begin van de lente en de dag in het jaar dat de dag en de nacht precies even lang zijn) wil jouw lichaam de vetreserves die je afgelopen winter opgebouwd hebt om gaan zetten in energie. 
 

Detox around the Equinox

Heel handig, want zo kan je op een makkelijk, gezonde en verantwoorde manier afvallen, zonder daar veel moeite voor te doen. Maak daar dus gebruik van zou ik zeggen :)
 
En vergeet die ongezonde crash-diëten vlak voor de zomervakantie of die martelende uren in de sportschool alsjeblieft. Maar benut de kwaliteiten van dit seizoen door de komende weken dit natuurlijke proces te ondersteunen. Zodat je straks vol zelfvertrouwen je blote benen kan showen op rokjesdag :)
 

Ik was te moe, te zwaar en ongezond

Mijn eerste Ayurvedische detox heeft echt alles voor me veranderd. Toen ik net een jaar moeder was en ik tijdens een vakantie in Zuid-Frankrijk letterlijk te moe was om mijn ogen open te doen om met mijn dochtertje te spelen besloot ik dat het anders moest.
 
Ik was al Ayurvedische leefstijlcoach, maar ik had aan den lijve ondervonden hoe lastig het is om zo'n eeuwenoude, Oosterse wetenschap te combineren met mijn drukke Westerse leven. Ik ben toen gaan kijken hoe ik met zo min mogelijk moeite, zo'n groot mogelijk resultaat kon behalen. En ik kwam uit op een Ayurvedische detox.
 
Dat heeft echt alles voor mij veranderd. Binnen een paar dagen voelde ik mijn energie weer terugkomen en na 2 weken was ik 4 kilo afgevallen.  Zonder daar enige moeite voor te doen. Want een Ayurvedische detox is totaal iets anders dan de detoxen die wij kennen met sapjes of soepjes. Tijdens een Ayurvedische detox eet je gewoon lekkere, warme en voedende maaltijden waardoor je geen of veel minder last hebt van detox-verschijnselen zoals honger, hoofdpijn en een slecht humeur.
 
En dit was pas het begin want door de detox lukte het mij om zonder moeite mijn voedingspatroon aan te passen waardoor ik bleef afvallen, totdat ik 10,8 kilo lichter was. Mijn natuurlijk gewicht van toen ik 18 jaar oud was! Zonder honger te lijden of koolhydraten te schrappen. Deze detox was voor mij een echte kickstart.
  
 

Wil je weten hoe ik dit precies gedaan heb? 

In mijn spiksplinternieuwe gratis online workshop vertel ik je hoe je hoe ik dit gedaan heb en welke 3 dingen jij nu al kan doen om snel gezonder te worden, weer te bruisen van energie en makkelijk af te vallen.
 
In deze live workshop neem ik je mee in:
 
> De #1 oorzaak waarom het je niet lukt om af te vallen of meer energie te krijgen. En de simpele life hack die ervoor zorgt dat het je deze keer wél lukt (en dat is heel iets anders dan je denkt.)
 
> Wat de 3 grootste valkuilen zijn die bijna iedereen maakt waardoor het je niet lukt om aan een gezonde leefstijl te beginnen of je goede gewoontes vol te houden. En hoe je deze kan vermijden.
 
> Wat de snelste en makkelijkste manier is naar meer energie en jouw ideale gewicht zonder calorieën te tellen, jezelf uit te hongeren of af te beulen in de sportschool. En de simpele tips & tricks die ik zelf dagelijks gebruik om elke dag te bruisen van energie en op gewicht te blijven. Zelfs als ik me een tijdje heb laten gaan ;)
 
> Hoe je voorkomt dat je de hele dag bezig bent met wat je wel en niet mag eten en hoe de 80/20 regel jou helpt om gewoon te eten wat je lekker vindt zonder dat je je schuldig hoeft te voelen over dat lekkere taartje of die goed-gevulde borrelplank.
 
> De 3 simpele Ayurvedische gewoontes die je helpen om je lichaam en je geest in balans te brengen. Je zal zien dat als je deze eeuwenoude simpele gewoontes implementeert dat je binnen no-time weer bruist van energie en makkelijk op jouw ideale gewicht komt.
 
Ik geef deze workshops live, dus aan het eind kan je al je vragen aan me stellen.
 
 
Deze gratis live online workshop mag je niet missen als je: 
  • die moeder bent die zich constant schuldig voelt omdat ze haar kind weer eens achter de iPad parkeert want... geen energie om iets leuks te gaan doen (#momguilt). Yep, that's me!
  • die vrouw bent die alle ballen tegelijkertijd in de lucht houdt. Die én ambitieus is, én gezond wil eten én een leuke moeder,  aantrekkelijke partner en fijne vriendin wil zijn, zonder het gevoel te hebben dat je voortdurend op alle fronten tekort schiet. Heel herkenbaar!
  • al van alles geprobeerd hebt, maar zonder het gehoopte resultaat en je gewoon he-le-maal klaar bent met hard werken,  diëten, steeds wisselende gezondheidshypes en dure supplementen die toch niet zo goed blijken te werken als beloofd (hallo jojo-effect!). Vertel me meer!
 
Ik heb er nu al superveel zin in!! Doe je mee?
 
 
PS: Laatst werd ik geïnterviewd door de dames van de Ayurvedapodcast en daarin vertel ik meer over wat Ayurvedisch detoxen voor mij gedaan heeft. Hier kan je de podcast beluisteren. Ga naar 16:20 om mijn verhaal én een tip te horen waar je vandaag al mee aan de slag kan.
 
Close

50% Complete

Fit met Ayurveda!

Baal jij er ook van dat je zo weinig energie, last van een opgeblazen buik of hormonale klachten hebt? En wil jij je dolgraag fit, slank en energiek voelen? 

Download dan nu gratis mijn e-book Fit met Ayurveda! voor een simpel stappenplan en heerlijke recepten voor direct meer energie, een stralende gezondheid en jouw ideale gewicht!