Heb je last van sugar cravings? Dit is de ideale snack!

May 01, 2020

Eén van de meest gestelde vragen die ik krijg is: "het lukt me maar niet om van de koekjes/nootjes/chocola/vul maar in..  af te blijven, wat kan ik doen aan die zoete trek?".

Heel herkenbaar, ik heb hier ook mijn hele leven mee geworsteld. Vooral een paar uur na de lunch en 's avonds na het eten. Het was niet echt honger, maar gewoon zin om iets lekkers in mijn mond te stoppen. In Ayurveda noemen we dat mondhonger. 

 

Mondhonger vs maaghonger

Ayurveda maakt een onderscheid tussen maaghonger en mondhonger. Bij maaghonger heeft je lichaam echt voedsel nodig. Mondhonger is een emotionele behoefte. Je stopt iets in je mond om emoties te voeden. Sugar cravings of zin om te snacken is bijna altijd mondhonger.

Heb je ook regelmatig last van sugar cravings of kan je niet zonder een zoete afsluiting van je diner?

Probeer dan dit recept voor supersnelle gevulde dadels eens. Dadels staan in de Ayurveda bekend als afrodisiacum en ze verhogen Ojas. Goed voor je immuunsysteem en een stralend uiterlijk!

 

Gevulde dadels

Ingrediënten (1 portie)

  • 1 Medjool dadel
  • 1 tl notenboter (géén pindakaas!)
  • 1 amandel of cashewnoot
  • snufje kaneel

Snijd de dadel open en verwijder de pit. Vul de dadel met de notenboter en druk de noot erin. Strooi er een beetje kaneel over et voilà!

 

Hoe toxisch ben jij?

Wist je dat sugar cravings een typische uiting van ama zijn? De Ayurvedische term voor toxines is ama. Ama is de oorzaak van bijna alle gezondheidsproblemen. Een gezond lichaam wordt namelijk niet ineens ziek. Het wordt ziek doordat er jarenlang toxines zijn opgebouwd die het lichaam niet goed uitgescheiden heeft.

Ben jij benieuwd of je last van ama hebt? Doe dan hier de gratis test Hoe toxisch ben jij?

Close

50% Complete

Hoe toxisch ben jij?

Heb jij weinig energie, last van hormonale klachten of worstel je met je gewicht?

Doe de test om erachter te komen of jij teveel gifstoffen in je lichaam hebt. En ontdek wat je moet doen om snel gezonder te worden, weer te bruisen van energie en makkelijk op jouw ideale gewicht te komen.