De kracht van je gedachten

afvallen ayurveda balans detox energie leefstijl recepten schoolofbalance voeding Jun 01, 2019

door  | jun 1, 2019 | How to, Leefstijl

“Ik bruis van energie en voel me zo licht als een veertje.”

Deze affirmatie heeft mij geholpen om binnen een paar weken van uitgeput en te zwaar naar bruisend van energie en kilo’s lichter te gaan. Gewoon door mezelf een ander verhaal te vertellen.

Wist je dat je huidige situatie het gevolg is van de gedachten die je hebt over jezelf? En van de verhalen die je jezelf vertelt? Je gedachten werken voor of tegen je, puur afhankelijk van de manier waarop je ze inzet.

Wij hebben tussen de 50.000 en 60.000 gedachten per dag en meer dan 80% van die verhalen die we onszelf vertellen is negatief. Allemaal beperkende gedachten en belemmerende overtuigingen. Gedachtes die je tegenhouden in plaats van vooruit helpen. Zo zonde!

Je gedachtes sturen namelijk je gevoelens aan, die op hun beurt weer je acties aansturen. En je acties zijn uiteindelijk verantwoordelijk voor het resultaat. Dus als je denkt dat het niet lukt, dan lukt het ook niet. Dat is de kracht van je gedachten. Je gedachten zijn echt veel sterker dan je denkt.

Boedha zei het al: “we worden wat we denken”. Goed of slecht. Ieder probleem dat je ervaart, wordt veroorzaakt doordat je je bewust of onbewust richt op datgene wat je niet wil. Het probleem is namelijk dat het onderbewuste ontkenningen niet ‘snapt’.

Als jij dus tegen jezelf zegt: ik wil niet meer ongezond of dik zijn of ik wil niet langer zo weinig energie hebben. Dan is het voor je brein alsof je zegt: ik wil ongezond of dik zijn, ik wil weinig energie hebben. Zolang je je gedachten blijft vullen met deze negatieve bewoordingen, blijf je bereiken wat je juist niet wilt. 

Dus als jij gezonder, fitter of energieker wil zijn, dan moet je bereid zijn om eerst anders te denken zodat je anders gaat voelen en anders gaat doen. Want zoals ik al zei: onze gedachtes en gevoelens sturen onze acties aan.
 
Wat je denkt en voelt bepaalt uiteindelijk dus wat je doet. En dus ook wat je uiteindelijk wordt; positieve gedachtes zorgen ervoor dat je gezonder, slanker, energieker, succesvoller en gelukkiger wordt. Maar dit principe werkt natuurlijk ook andersom: negatieve gedachtes zorgen ervoor dat je ongezond, te dik, futloos, onsuccesvol of ongelukkig blijft.

Om een ander resultaat te behalen moet je dus eerst anders gaan denken. Begin daarom vandaag nog met positief denken, te beginnen met een affirmatie die je vooruit helpt zoals ik hierboven beschreven heb.


Succes!

Zijn jouw Body, Mind & Soul in balans?

 

Goed voor jezelf zorgen is meer dan alleen maar gezond eten, voldoende bewegen, af en toe mediteren en goed slapen. Het betekent dat je goed zorgt voor zowel je lichaam als je geest én je ziel en dat je manieren zoekt om ze allemaal in min of meer gelijke mate te voeden. Er zijn verschillende manieren om dat te doen, zoals ontdekken welke voeding en leefstijl past bij jouw body-mind type en dingen doen die je een diep gevoel van voldoening geven. Kan je hier wel wat hulp bij gebruiken? 

Doe de scan