Coronastress? Dit zijn de beste tips om ermee om te gaan.

Apr 17, 2020

En toen was er opeens een nieuw woord: Coronastress. Ik hoor het steeds vaker en ik zie het ook veel om me heen. Ik heb er ook last van. Ik maak me zorgen over mijn eigen gezondheid en die van de mensen om me heen, maar ook over secundaire gevolgen zoals: kan mijn dochtertje straks wel 'normaal' naar school, wat gaat dit betekenen voor mijn en mijn partner's werk en wat betekent dit voor onze financiën?

Heb jij ook last van Coronastress? Lees dan verder voor mijn tips hoe je hier het beste mee om kan gaan.

 

De beste tips om met Coronastress om te gaan

 

1. Eet gezond

Zoals ik in mijn vorige blog al schreef begint overleven met gezonder eten. Je voeding heeft direct invloed op hoe je je voelt. Eet je gezond, dan voel je je een stuk sterker en weerbaarder dan wanneer je jezelf volstopt met ongezonde rommel. 

Volgens Ayurveda is voeding ons belangrijkste medicijn. Want als je gezond eet dan heb je geen medicijnen nodig. Zorg er dus voor dat je gezond eet. Vermijd (ultra)bewerkt voedsel zoveel mogelijk en eet zoveel mogelijk voedsel dat vers, licht, eenvoudig en makkelijk verteerbaar is en liefst biologisch. In mijn gratis e-book Fit met Ayurveda! leg ik je precies uit wat je wel en niet moet eten voor een optimale gezondheid en deel ik een paar van mijn meest populaire recepten met je.

 

2. Beweeg voldoende

Zorg ook voor voldoende beweging. Zoek een manier van bewegen die bij jou en bij deze situatie past. Als je gewend bent om buiten te rennen, en je hebt geen loopband binnen (zoals de meeste van ons), zoek dan een rustige plek en tijd uit om je rondje te lopen. Als je fysieke yogalessen volgde, zoek dan een online alternatief. De Nieuwe Yogaschool van Johan Noordloos biedt bijvoorbeeld gratis online yogalessen aan. Omdat ik klein woon en constant een peuter om me heen heb draaien, is het voor mij lastig om een hele online yogales te volgen en daarom doe ik sinds kort burpees. Een ideale oplossing voor als je snel en binnenshuis aan je conditie wil werken!

 

3. Zorg voor ontspanning

Ik kan er niet vaak genoeg op hameren. Rust en regelmaat zijn zo belangrijk! Zorg ervoor dat je op tijd naar bed gaat, het liefst rond 22:00 en probeer zo'n 8 uur te slapen. Tijdens je slaap herstelt je lichaam zich namelijk en krijgt je immuunsysteem een hoognodige boost.

Zorg ook voor mentale ontspanning. Probeer het nieuws en social media niet obsessief te volgen en doe in plaats daarvan dingen die je ziel voeden. Probeer elke dag iets te doen waar je blij van wordt. Maak een lekkere maaltijd voor je gezin en kook misschien wat extra voor een kennis met een vitaal beroep. Verras iemand met een bosje bloemen, zoals ik laatste verrast werd door een lieve buurvrouw. Lees een mooi boek, pak een oude hobby op of ga tuinieren. Het maakt niet uit wat je doet, als je er maar blij van wordt.

En zoek de stilte op. Probeer elke dag wat tijd vrij te maken om stil te zijn. Kijk in stilte naar de zonsopgang of -ondergang, luister naar het geluid van de wind of snuif de geur van versgemaaid gras op. En mediteer. Want meditatie is de ultieme manier van stil zijn. Heb je nog nooit gemediteerd of vind je het lastig om stil te zitten en je gedachten 'uit te zetten'? Begin dan klein en kies voor een geleide meditatie, waarbij je door een stem door de meditatie geleid wordt. Dat is veel makkelijk dan het zelf op wilskracht te proberen.

Deepak Chopra biedt nu samen met Oprah Winfrey een gratis meditatie challenge aan, speciaal om beter om te gaan met Coronastress. Je kan je hier gratis opgeven voor de meditatie challenge Hope in Uncertain Times.

 

You got this!

Heb je wat aan deze tips gehad? Deel het dan met je vrienden op facebook, Instagram of stuur dit blog naar ze door. Samen staan we sterk :)

Close

50% Complete

Fit met Ayurveda!

Baal jij er ook van dat je zo weinig energie, last van een opgeblazen buik of hormonale klachten hebt? En wil jij je dolgraag fit, slank en energiek voelen? 

Download dan nu gratis mijn e-book Fit met Ayurveda! voor een simpel stappenplan en heerlijke recepten voor direct meer energie, een stralende gezondheid en jouw ideale gewicht!