Ik neem even pauze. En waarom jij dat ook zou moeten doen..

Nov 27, 2020

Hoor jij ook wel eens een stemmetje in je hoofd dat zegt dat je het wat rustiger aan moet doen? Dat je niet nog meer hooi op je vork moet nemen, maar juist eens wat minder zou moeten doen?

De laatste tijd hoorde ik dit stemmetje steeds vaker en in het kader van opruimen en versimpelen heb ik besloten om mezelf toestemming te geven om even een pauze in te lassen. Omdat ik voel dat dat nodig is. Voor meer rust in mijn hoofd en een betere balans in mijn lijf.

De afgelopen jaren heb ik duizenden vrouwen (en gelukkig steeds meer mannen ) geïnspireerd en geholpen om gezonder en gelukkiger te worden door mijn passie -de eeuwenoude wijsheid uit de Ayurveda- te delen.

Meer dan 35.000 mensen hebben een gratis e-book of checklist aangevraagd, mijn blogpost gelezen, de recepten die ik deel op Facebook en Instagram gemaakt of één van mijn gratis masterclasses bijgewoond. En ik heb met mijn online programma's al bijna 3.000 vrouwen (en een enkele man) mogen helpen om fantastische resultaten te behalen.

Het afgelopen jaar heb ik een heel fijn team om me heen gebouwd dat me helpt om de honderden vragen die ik maandelijks krijg te beantwoorden en zodat ik nog meer mensen kan helpen. En dat maakt me superdankbaar. Want ik doe niets liever dan jou helpen om de beste versie van jezelf te worden.

Maar nu neem ik even pauze. Om na te denken wat ik wil, om te kijken of dingen anders, en vooral beter kunnen. Om me te focussen op wat echt belangrijk is in het leven en om even uit dat hamsterwiel te stappen van constant doorgaan en alle ballen tegelijk in de lucht houden.

Voor mij betekent dat dat ik de komende weken meer tijd met familie en vrienden ga doorbrengen, weer lekker uren in de keuken staan en minder stressen. Beter voor mezelf zorgen, bewuster leven en vooral meer genieten.

Begrijp me niet verkeerd, ik vind wat ik doe nog steeds fantastisch. Maar ik voel dat het tijd is om te versimpelen zodat ik en mijn team jou straks nog beter kunnen helpen, en tegelijkertijd ook goed voor onszelf blijven zorgen.

Ik ben een echte Pitta en door mijn enthousiasme neem ik snel teveel hooi op mijn vork. Mijn werklust is mijn kracht maar ook mijn valkuil en omdat het mijn missie is om zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met Ayurveda geef ik niet snel op. Ik heb constant ideeën voor nieuwe freebies, nieuwe cursussen en hoe ik nog meer mensen nog beter kan helpen.

Misschien herken je dit wel, want het is vaak makkelijker om nog wat harder te werken dan om een stapje terug te doen. Om letterlijk en figuurlijk pas op de plaats te maken en even diep adem te halen en te luisteren naar wat je lichaam en je ziel je vertelt.

Afgelopen week heb ik me opgegeven voor een intensief coachingstraject van 6 maanden omdat ik aan alles voel dat het tijd is voor de volgende stap. Ik merk dat wat de afgelopen jaren voor mij werkte (vooral heel hard werken en maar doorgaan) niet meer is wat ik wil en wat goed voor me is.

Mijn ambitie verschuift langzaam van zoveel mogelijk mensen helpen naar mensen zo goed mogelijk helpen en daarnaast ook goed voor mezelf en mijn dierbaren zorgen. Zodat er meer tijd is voor verdieping en verbondenheid. Voor meer rust en een betere balans.

Als jij ook snakt naar meer balans en rust in je leven of gewoon wat tijd wil om te onderzoeken waar je blij van wordt dan wil ik je aanraden om ook even te pauzeren en naar binnen te keren - net als ik heb gedaan. En geef jezelf toestemming om naar dat stemmetje te luisteren. 

Want in de stilte wordt alles duidelijk.

Merk op wat er nu niet goed gaat - pauzeer, evalueer en optimaliseer wat kan. Want hoewel het veel makkelijker is om lekker veilig in je comfort zone te blijven, gebeurt 'the magic' altijd daarbuiten. Buiten je comfort zone, daar waar het oncomfortabel voelt.

In het kader van practice what you preach ga ik me de komende tijd buiten mijn comfort zone begeven. En voor mij betekent dat vooral minder hard werken en vaker nee zeggen. En meer lezen, mediteren en leuke dingen doen.

Meer aanwezig zijn en meer van het moment genieten. In plaats van koken, mijn mail checken en tegelijkertijd mijn dochtertje proberen te vermaken en/of een goed gesprek met mijn vriend te voeren me focussen op één ding tegelijkertijd.

En samen met mijn team ga ik bekijken hoe ik jou in de toekomst nog beter van dienst kan zijn. Tijdens deze pauze gaan we opruimen en versimpelen zodat er weer ruimte is voor nieuwe dingen.

Ik doe niets liever dan nieuwe manieren bedenken hoe ik jou nog beter kan helpen en ik heb tijd nodig om dat te bedenken en te ontwikkelen. Dus ik geef mezelf tijd, het meest waardevolle bezit dat er is. Ik hoop dat jij hetzelfde doet als dit je aanspreekt lieve lezer.

Je vraagt je nu misschien af of je de komende tijd dan helemaal niks meer van me gaat horen?

Geen zorgen! Mijn team en ik staan nog steeds voor je klaar, ik blijf tips en tricks delen op Instagram en Facebook. En je kan je nog steeds opgeven voor één van mijn gratis masterclasses waarin ik een schat aan informatie met je deel over Ayurveda en hoe je snel weer bruist van energie en makkelijk een stralende gezondheid en jouw ideale gewicht bereikt.

Nu is de beurt aan jou! Snak jij ook naar een pauze, net zoals ik? Voel je dat het tijd is voor verandering? Bedenk dan welk ene ding je vandaag nog kan doen om dat in gang te zetten.

Close

50% Complete

Fit met Ayurveda!

Baal jij er ook van dat je zo weinig energie, last van een opgeblazen buik of hormonale klachten hebt? En wil jij je dolgraag fit, slank en energiek voelen? 

Download dan nu gratis mijn e-book Fit met Ayurveda! voor een simpel stappenplan en heerlijke recepten voor direct meer energie, een stralende gezondheid en jouw ideale gewicht!