Dé tip om vakantiekilo's te voorkomen. Geen dieet, hype of hack nodig!

Jul 05, 2022

Naast mijn laptop ligt een grote stapel campertijdschriften want morgen gaan we onze camper ophalen! Dit is iets wat we al heel lang wilden en binnenkort gaan we dan toch echt met onze eigen camper op vakantie. Zo'n zin in!

In plaats van urenlang de zomeredities van vrouwenbladen door te spitten op zoek naar de perfecte bikini, blader ik nu dus door campermagazines op zoek naar het antwoord op de vraag hoe zwaar je een camper mag beladen en hoe je voorkomt dat je met hoofdpijn wakker wordt (tip: slaap niet met je hoofd naar beneden ;))

Vroeger kon ik uren door magazines bladeren, maar ik lees nu al jaren bijna geen bladen meer. De belangrijkste reden hiervoor is dat ik een verstoord beeld kreeg van mezelf en van mijn lichaam en ontevreden werd over mezelf.

 

Bad hair day, puistjes of cellulitis

In de bladen heeft nooit iemand een bad hair day, puistjes of cellulitis op z'n bovenbenen (en ik wel) en word je overspoeld met reclame voor het nieuwste smeerseltje, de laatste sporthype en de nieuwste gadget die je allemaal een shortcut beloven naar een stralend uiterlijk. "Met dit superhandige apparaat, dankzij deze magische superfoods of dit revolutionaire supplement (vol met rommel waar we nog nooit van gehoord hebben) kan je nu eindelijk je energie verhogen, makkelijk afvallen en nog veel meer." Wat een onzin zeg.

Om lekker in je vel te zitten hoef je helemaal niet afhankelijk te zijn van dure smeerseltjes (een potje crème van €100,- of meer..), ingewikkelde gadgets (iemand wel eens haar dagelijkse calorie-inname bijgehouden in een app?) of vage supplementen (die zelfs schadelijk voor de gezond kunnen zijn als je gewoon gezond eet).

Als ik iets geleerd heb in al die jaren dat ik werk met vrouwen die gezonder willen worden of willen afvallen is dat je dit niet kan 'hacken'. Het lijkt wel of iedereen het constant heeft over het laatste dieet, de nieuwste hack en de beste shortcut naar... (vul zelf maar in).Ik kreeg daar altijd superveel stress van.

Want elke maand verschijnt er wel weer een nieuw boek over wat je moet eten en doen om fit, slank en energiek te worden. En steeds is het net weer even iets anders dan de maand daarvoor. Macrobiotisch, montignac, koolhydraatarm, plant based, whole food, paleo, keto, raw, pioppi, cardio, fittness, hardlopen, bootcamp, HITT... ik ben heel benieuwd wat de volgende hype weer zal zijn.

 

Back to basics

Mijn adviezen klinken daarom misschien een beetje saai en veranderen ook nooit. Ik maak geen gebruik van dure superfoods, ingewikkelde voedingsschema's, gadgets of dubieuze supplementen. Maar ik kom altijd weer terug bij de basis. Mijn adviezen zijn simpel en zullen dat ook altijd blijven. Eet en drink zoveel mogelijk puur, zorg voor voldoende rust en regelmaat, slaap, eet en beweeg op een manier die bij jouw energietype past. Precies zoals de Ayurveda ons al duizenden jaren leert.

En hoewel we het hier gelukkig steeds vaker over hebben, zie ik dat het nog steeds veel te weinig wordt toegepast. Onthoud dat je goed voelen voortkomt uit wat je op dagelijkse basis DOET, niet door erover te praten, door wat je je voorneemt of door wéér een nieuwe gadget aan te schaffen. Dus oefen gewoon elke dag die basis. Want zoals met alles in het leven; als je de basis eenmaal onder de knie hebt dan kan je alles!

En om je te laten zien dat het echt niet ingewikkeld hoeft te zijn, heb ik hier een simpel basisreceptje voor een heerlijke verfrissende smoothie. Ik heb watermeloen gebruikt, maar je kan hier elk soort fruit voor gebruiken. En onthoud: less = more! Hoe minder ingrediënten je gebruikt, hoe beter het is voor je buik.

Ingrediënten

  • Watermeloen
  • Munt
  • (Plantaardige) yoghurt
  • Water (lauwwarm)
  • Kardemom 

Bereiding

Snijd de watermeloen in stukjes en de munt in reepjes. Doe alles in een blender met de yoghurt, wat water en een snuf kardemom erbij en blenden maar.

Enjoy!

 

Verlang jij ook naar meer rust en overzicht in je leven?

En wil jij op een lekkere en simpele manier terug naar de basis? Met het TulaLife Zomerpakket krijg jij mijn 3 populairste basisprogramma's tijdelijk in 1 pakket gebundeld. Gun jezelf deze lekkere en snelle reset zodat je fit, slank en vol energie kan genieten van de zomer. Nu tijdelijk voor slechts €97!

Close

50% Complete

Fit met Ayurveda!

Baal jij er ook van dat je zo weinig energie, last van een opgeblazen buik of hormonale klachten hebt? En wil jij je dolgraag fit, slank en energiek voelen? 

Download dan nu gratis mijn e-book Fit met Ayurveda! voor een simpel stappenplan en heerlijke recepten voor direct meer energie, een stralende gezondheid en jouw ideale gewicht!