Een krachtig ochtendritueel voor meer energie en een gezond gewicht

Feb 17, 2022
Ochtendritueel

Ik begin mijn dag altijd met een paar glazen warm water. Soms met een paar plakjes gember, soms met een kneepje citroen en soms met niks erin. Ik kan echt niet meer zonder.

Warm water drinken

In de Ayurveda noemen we dit ushapan. Dit dagelijkse ritueel bestaat uit het drinken van een paar glazen warm water meteen nadat je wakker bent geworden.


Ushapan heeft veel gezondheidsvoordelen. Volgens de Ayurveda (en de moderne wetenschap) ontgift ons lichaam 's nachts. Terwijl we slapen herstelt ons lichaam en worden toxines losgeweekt uit weefsel en cellen.

In de ochtend wil je lichaam zich van nature van deze toxines ontdoen. Daarom moet je meestal meteen plassen als je wakker wordt. En kijk ook maar eens naar je tong als je net wakker bent. De aanslag die je op je tong ziet zijn toxines die via je spijsverteringskanaal gedurende de nacht naar buiten zijn gewerkt.

Door warm water te drinken, spoel je alles lekker door en verdwijnen deze gifstoffen in de wc in plaats van dat ze in je lichaam gaan rondzwerven. Zie het als een dieptereiniging van de binnenkant van je lichaam. Het helpt trouwens ook heel goed als je moeite hebt met poepen.

De voordelen van ushapan op een rijtje:

-Verwijdert gifstoffen
-Helpt bij de spijsvertering
-Helpt bij afvallen
-Verlengt de levensduur
-Zorgt voor hydratatie
-Gaat vermoeidheid tegen
-Geeft een stralende huid
-Verhoogt de immuniteit
-Geeft een rustig gevoel

Dat zo’n simpele gewoonte zo’n groot resultaat kan geven. Ik hou ervan 😍

Een goed begin is het halve werk

Hoe je de dag start bepaalt hoe de rest van je dag eruit ziet. Een simpel ochtendritueel zorgt ervoor dat je de rest van de dag gezondere keuzes maakt waardoor je je de hele dag door fit en energiek voelt. Zonder jezelf te pushen en mét zelfliefde.

Zorg dus voor een simpel ochtendritueel zodat je in kleine stapjes naar grote resultaten gaat. Denk aan meer energie, gezonder eten, lekkerder in je vel zitten, rust in je hoofd en jouw ideale gewicht bereiken en vasthouden.

Kleine veranderingen aanbrengen in je dagelijkse gewoontes is dé sleutel naar succes om blijvend fitter, slanker en energieker te worden. Zodat je weer met volle teugen van het leven kan genieten.

In de Ayurveda hebben we hier een woord voor dinacharya; dagelijkse routine.

Ik had altijd een afkeer van het woord routine, dat klonk zo saai en gezapig. Als dagelijkse sleur... Maar een dagelijks ochtendritueel heeft heel veel voor me veranderd. Ik voel me beter, het geeft me houvast en rust in mijn hoofd omdat ik niet steeds hoeft te denken: ik moet eigenlijk nog... En ik maak gedurende de dag veel makkelijker de juiste (gezonde) keuzes.

Om je te helpen een ochtendritueel te ontwikkelen dat 100% bij jou past, heb je de juiste tools nodig. En daarom heb ik deze checklist voor jou gemaakt. Belachelijk simpel. Te doen in 10 minuten. En zo krachtig. Probeer het maar eens een week en laat me dan weten hoe je je voelt.

Klik hier om de checklist te downloaden.

 

Smaakt dit naar meer?

Dit ochtendritueel is onderdeel van mijn uitgebreidere Detox Kickstart programma. Hierin leer je in 21 dagen Ayurvedische  (eet)gewoontes in je dagelijkse leven te implementeren. Op een manier die simpel en moeiteloos aanvoelt.

In dit programma heb ik eeuwenoude wijsheid vertaald naar een aanpak die ook werkt in ons moderne leven. Voor een optimale fysieke, mentale en emotionele gezondheid. Zodat jij het leven kan creëren dat je altijd al hebt gewild.

Al meer dan 1.600 vrouwen (en mannen) gingen je voor. Dit is wat deelneemster Ann erover zegt:

"Ik merk zoveel voordelen. De "waas" in mijn hoofd die voor vermoeidheid zorgde is de hele dag weg. Bovendien ben ik 7 kilo afgevallen in amper een maand!

Ik raad dit programma zeker aan. Het is de meest natuurlijke en gezonde manier om je gezondheid een boost te geven. Geen tijdelijk dieet maar een duurzame nieuwe levensstijl!"

Nieuwsgierig geworden? Klik hier voor meer informatie.

Zijn jouw Body, Mind & Soul in balans?

 

Goed voor jezelf zorgen is meer dan alleen maar gezond eten, voldoende bewegen, af en toe mediteren en goed slapen. Het betekent dat je goed zorgt voor zowel je lichaam als je geest én je ziel en dat je manieren zoekt om ze allemaal in min of meer gelijke mate te voeden. Er zijn verschillende manieren om dat te doen, zoals ontdekken welke voeding en leefstijl past bij jouw body-mind type en dingen doen die je een diep gevoel van voldoening geven. Kan je hier wel wat hulp bij gebruiken? 

Doe de scan