Heb jij last van cellulitis? Voeg dit toe aan je ochtendritueel.

Mar 02, 2022
ochtendritueel cellulitis

Ik krijg de laatste tijd veel vragen over mijn 10 minuten Ochtendritueel checklist. Op deze checklist staan 6 belachelijk simpele gewoontes die je helpen om je dag goed te beginnen. Want hoe je je dag start, bepaalt hoe de rest van je dag eruit ziet. Een goed begin zorgt ervoor dat je de rest van de dag gezondere keuzes maakt waardoor je je de hele dag door fit en energiek voelt. Zonder jezelf te pushen en mét zelfliefde.

Hier kan je de checklist gratis downloaden.

 

Een magische ochtend

Ik heb er lang over gedaan om een ochtendroutine te vinden die werkt voor mij. Jaren geleden las ik het boek Miracle Morning; 6 gewoontes om je leven succesvoller te maken voor 8:00 van Hal Elrod. Hierin geeft hij zijn 6 gewoontes die volgens hem nodig zijn voor een rijk en succesvol leven.

Deze gewoontes zijn stilte (mediteren), affirmaties, visualisaties, bewegen, lezen en schrijven (journallen). En dat allemaal voor 8:00 's ochtends! Dit zijn ongetwijfeld hele waardevolle gewoontes, maar het is wel duidelijk dat dit boek door een man is geschreven en niet door een vrouw met een gezin.

Ik heb een tijd geprobeerd om deze gewoontes 's ochtends voor 8:00 uit te voeren maar ik kan er kort over zijn; voor mij was dit on-mo-ge-lijk. Mijn dochter lijkt wel heldervoelend want zodra ik wakker wordt, is zij het ook. Dus elke keer als ik langs haar kamertje sloop om in de woonkamer mijn 'levensveranderende' gewoontes uit te voeren  (in de slaapkamer was ook geen optie want daar lag mijn vriend te slapen) hoorde ik zodra ik een voet uit bed zette: mamaaaaaaa! en was mijn peuter klaarwakker. Probeer dan nog maar eens te mediteren of te journallen..

Heel frustrerend want ik weet vanuit mijn studie Ayurveda hoe belangrijk de ochtend is. De (vroege) morgen bepaalt echt hoe de rest van je dag verloopt. Tijdens mijn studie Ayurveda kwam ik bij een Ayurvedisch behandelaar terecht omdat ik graag wilde weten hoe ik mijn dag het beste in kon richten. Na een uitgebreide intake, waarin ze o.a. mijn dosha bepaalde, ging ze aan de slag met een persoonlijk voedings- en leefstijlplan. 

Dit plan bestond niet uit een simpel A-4tje maar was een heel boekwerk met een enorme lijst aan do's en dont's. Alleen mijn ochtendritueel nam al zoveel tijd in beslag dat ik er een halve dag voor nodig had. Uit mijn hoofd bestond mijn ritueel hieruit, maar het kan goed zijn dat er nog veel op stond.

-Opstaan voor zonsopgang
-Affirmaties en visualisaties
-Water drinken
-Tongschrapen
-Naar de wc
-Mediteren
-Pranayama (ademhalingsoefeningen)
-Wandelen bij zonsopgang
-Yoga-oefeningen
-Abhyanga (zelfmassage met warme sesamolie)
-Douchen
-Ontbijten

Dit ochtendritueel was dan wel door een vrouw samengesteld, maar niet door een vrouw die net zo'n druk sociaal leven had zoals ik. Ook dit was niet.te.doen. Voor mij dan he? Ik heb diep respect voor al die vrouwen die dit wel doen, maar mij lukte het gewoon niet. En ik heb er wekenlang stress van gehad omdat ik maar een fractie van de dingen deed die ik dacht dat ik moest doen. Met als resultaat dat ik het niet volhield en uiteindelijk dus helemaal niks deed.

 

Mijn simpele 10 minuten ochtendritueel

En daarom heb ik mijn eigen ochtendritueel ontwikkeld. Belachelijk simpel. Te doen in 10 minuten. En superkrachtig. Ik heb gewoon gekeken welke gewoontes voor mij het beste resultaat geven. En pas die toe op een manier die werkt voor mij en mijn persoonlijke situatie. En dat raad ik jou ook aan. 

>Lukt het jou om wat voor reden dan ook niet om voor zonsopgang op te staan? Doe dat dan niet. Liever voldoende slaap, dan dat je vroeg opstaat 'omdat het moet'. 
>Schraap jij liever je tong voordat je water drinkt? Doe dat dan.
>Lukt het jou niet om naar de wc te gaan voor het ontbijt? Kijk eens of je je ontbijt wat kan uitstellen. Of misschien helpt het om eerst te bewegen.
>Heb jij (tijdelijk) iets anders nodig dat niet op de lijst staat, voeg dat dan toe. Zo heb ik droogborstelen toegevoegd omdat ik de cellulitis op mijn bovenbenen wilde aanpakken. 
>Wil je iets anders toevoegen aan jouw persoonlijke ritueel? Misschien wil je je dag beginnen met een affirmatie of visualisatie? Probeer het gewoon een tijdje en kijk hoe dat voor je werkt.
>Houd de 80% regel aan. Je hoeft het niet perfect te doen, 80% is ook al héél goed.

Wees vooral niet te streng voor jezelf en maak het jezelf zo makkelijk mogelijk. Doe wat bij jou past. Want dat is de enige manier waarop je het makkelijk volhoudt. Succes!

 

Kan je wel een kickstart gebruiken?

We hebben weer een paar plekken vrijgemaakt voor gratis KickstartSessies. Zodat je niet alleen je dag goed begint, maar je je het hele jaar door fit, slank en energiek voelt. Wil je kans maken op zo’n persoonlijk adviesgesprek? Meld je dan snel aan, want we geven maar een paar gratis plekken weg.

Vraag hier een gratis KickstartSessie aan.

Zijn jouw Body, Mind & Soul in balans?

 

Goed voor jezelf zorgen is meer dan alleen maar gezond eten, voldoende bewegen, af en toe mediteren en goed slapen. Het betekent dat je goed zorgt voor zowel je lichaam als je geest én je ziel en dat je manieren zoekt om ze allemaal in min of meer gelijke mate te voeden. Er zijn verschillende manieren om dat te doen, zoals ontdekken welke voeding en leefstijl past bij jouw body-mind type en dingen doen die je een diep gevoel van voldoening geven. Kan je hier wel wat hulp bij gebruiken? 

Doe de scan