Mijn favoriete Ayurvedische kookboeken met recepten voor de Westerse keuken

ayurveda ayurvedisch kookboek ayurvedische recepten voor de westerse keuken darmen reinigen kookboek ontgiften recepten vegetarisch kookboek westerse keuken Apr 10, 2020
Ayurveda-kookboek-tips-recepten

Eén van mijn favoriete quotes is: "When live gives you lemons, make lemonade". Heel toepasselijk in deze situatie lijkt me.

Ondanks de nadelen van de 'intelligente lockdown' waar we nu inzitten zie ik ook voordelen. De laatste jaren had ik het gevoel dat de tijd maar voorbij raasde en was de week alweer voorbij voordat ik het doorhad.

Nu lijkt het of de wereld letterlijk stilvalt en de tijd langzamer gaat. Heerlijk vind ik dat. En doordat ik meer aan huis gekluisterd ben, heb ik opeens ook meer tijd om dingen te doen die ik al zo lang wilde doen. Foto's uitzoeken, een boek lezen en nieuwe recepten uitproberen.

En omdat ik heel vaak de vraag krijg welke kookboeken ik aanraad, heb ik hier mijn top-3 samengesteld van mijn favoriete Ayurvedische kookboeken met recepten die geschikt zijn voor de Westerse keuken.

 

Beste Ayurvedische kookboeken met recepten die geschikt zijn voor de Westerse keuken

Toen ik me net in Ayurveda begon te verdiepen was het nog best lastig om kookboeken te vinden met makkelijke en lekkere Ayurvedische recepten. De meeste Ayurvedische kookboeken bevatten typisch Indiase recepten met ellenlange ingrediëntenlijsten die wij Westerlingen niet altijd even goed weten te waarderen. Daarnaast zijn typisch Ayurvedische recepten vaak best ingewikkeld om te maken en zijn de ingrediënten niet altijd even makkelijk verkrijgbaar. Maar gelukkig verschijnen er de laatste jaren steeds meer kookboeken met recepten die ook geschikt zijn voor de Westerse keuken.

Hieronder deel ik mijn drie favoriete boeken van dit moment met je:

1. The Everyday Ayurveda Cookbook - Kate O'Donnel

Meer dan 100 lekkere, seizoensgebonden vegetarische recepten die lichaam en geest in balans brengen, je lichaam ontgiften en je darmen reinigen. Nadeel: Helaas alleen in het Engels verkrijgbaar.

2. Holy happy belly - Bianca Fabrie

Frisse, lichte gerechten waardoor je je fit en energiek voelt. Dit boek bevat ruim 50 vegetarische recepten die ervoor zorgen dat je spijsvertering optimaal werkt voor een gezond lichaam en gezonde geest. Nadeel: er is één boek met recepten voor de lente en zomer en een apart boek boek met recepten voor de herfst en winter.

3. East by West - Jasmine Hemsley

Meer dan 100 heerlijke recepten om je energie een boost te geven. Jasmine combineert Oosterse smaken met seizoensgebonden producten uit het Westen. Nadeel: de recepten bevatten behoorlijk veel verschillende ingrediënten. 

 

Gratis Ayurvedische recepten voor de Westerse keuken ontvangen?

Wil je niet meteen een kookboek bestellen? In mijn nieuwsbrief deel ik regelmatig lekkere en simpele recepten. Schrijf je hier in voor mijn nieuwsbrief of vraag hier mijn gratis e-book Fit met Ayurveda aan waarin ik heerlijke recepten met je deel voor direct meer energie en jouw ideale gewicht.

Benut deze tijd goed en get cooking!  

Zijn jouw Body, Mind & Soul in balans?

 

Goed voor jezelf zorgen is meer dan alleen maar gezond eten, voldoende bewegen, af en toe mediteren en goed slapen. Het betekent dat je goed zorgt voor zowel je lichaam als je geest én je ziel en dat je manieren zoekt om ze allemaal in min of meer gelijke mate te voeden. Er zijn verschillende manieren om dat te doen, zoals ontdekken welke voeding en leefstijl past bij jouw body-mind type en dingen doen die je een diep gevoel van voldoening geven. Kan je hier wel wat hulp bij gebruiken? 

Doe de scan